Teemu Roininen jäi ilman työntötulosta EM-kisoissa

Viimeisenä suomalaisena Georgian EM-kisoissa esiintyi Lempäälän Kisan Teemu Roininen. Superraskaassa eli +109 -kiloisissa nostanut Roininen tempaisi 151 kiloa ja yritti kahdesti SE-painoa 156 kiloa. Molemmat nostot vaikuttivat keveiltä, mutta vastaanottoasennossa tanko löi vastaan, kyynärpäät notkahtivat ja molemmat yritykset hylättiin. Asiantuntemattomalle kävi mielessä ehdottaa Roiniselle 10 lisäkiloa tempausnostoihin, ehkä kovan vedon ja vastaanoton välinen törmäys lievenisi?
Voimaa miehessä suurempiinkin painoihin on riittävästi.
B-ryhmän ykköseksi tempaisi vuosikausia A-ryhmissä esiintynyt Unkarin Peter Nagy, hän sai parhaallaan 185 kiloa.

193 kiloa oli Roinisen työntöavaus. Helppoa rinnallevetoa seurasi napakka ylöstyöntö mutta jälleen pieni levottomuus kyynärpäissä, 2-1 hylkäys.
Ensimmäinen 195 kilon ylöstyöntö suuntautui eteen, toinen yritys oli hyvin-hyvin lähellä onnistua mutta tuomaristo piti silmänsä tiukasti kiinni Roinisen kyynärpäissä, havaitsi virheen ja hylkäsi noston.  Näin Roinnen jäi ilman yhteistulosta.
Nagy hallitsi myös työntöä saaden toisellaan 219 kiloa, mikä takasi ryhmän ainoana jäsenenä yli 400 yhteistuloskiloa, nyt 404.

A-ryhmä, missä viimeisenä miehenä lavalla maailman paras painonnostaja, Georgian Lasha Talakhadze, nostaa lauantaina 13.4. klo 16:23.

Nostajan kommentit:
”Valmistautuminen kilpailuihin sujui hyvin.Tempaus tuntui hyvältä. 156 kiloa ei koskaan ole tuntunut noin kevyeltä. Ja ei se työntäminenkään pahalta tuntunut. Mutta ei tullut edes hiki. Pidetään huumori yllä ja ei muuta kuin lisää pa..aa housuun. Porissa 25.5. näytetään!”

 

Teemu Roininen tempaa 151 kg

Teemu Roininen, työntörautaa 195 kg

Miesten raskaimman sarjan B-ryhmän tulokset

 

 

 

Liitetiedostot