Juniori Cup

Mikä on Juniori Cup?

Juniori Cupissa kilpaillaan painonnostossa eri osakilpailuissa, joissa kerätään pisteitä, jotka oikeuttavat osallistumisoikeuteen Loppuhuipentumaan, jossa kilpaillaan siitä, kuka on alle paras 12-vuotias tyttö ja poika-nostaja sekä paras 16-vuotias tyttö ja poika-nostaja. Loppuhuipentuman kolme parasta jokaisesta ryhmästä palkitaan stipendein. Juniori Cupiin kuuluva Punttikarnevaalit järjestetään aina heinäkuun viimeisellä viikolla Tampereella, jonne odotetaan vuosittain aina yhä useampaa painonnoston harrastajaa ja valmentajaa, leiri toteutetaan yhteistyössä Lapin Urheiluopiston kanssa ja on hinnaltaan erittäin edullinen pitkään jatkuneen yhteistyön ansiosta. Vanhemmat voivat myös tulla viettäämään lomaansa edullisin hinnoin.

PUNTTIKARNEVAALEILLA SAIN PALJON UUSIA KAVEREITA, PARAS LEIRI IKINÄ!

Miten pääsen osallistumaan Juniori Cupiin?

Juniori Cupiin pääsee osallistumaan kuka tahansa peruskouluikäinen. Osallistumiskynnys on erittäin matala, eikä tarvitse vielä olla sääntöjen mukaisia punttikenkiä tai nostotrikoita. Ideana on, että kaikki pääsisivät ainakan kokeilmaan miltä painonnoston harrastaminen tuntuu vähän isommassa kilpailuissa. Kilpailujen taso on jäsentenvälinen tai piirikunnallinen, rippuen onko lisenssi hankittuna vai ei.

Miten ilmoittaudut kilpailuihin?

Sinulla tulee olla Suomisport-tunnukset luotuna, jotta pääset ilmoittautumaan kilpailuun. Parhaiten se onnistuu lataamalla Suomisport-sovellus kännykkään sovelluskaupasta. Kaikki Juniori Cupin tapahtumat löytyy liiton kalenterista, joista selviää myös ilmoittautumislinkki. Voit myös kokeilla etsiä Suomisportin omasta tapahtumakalenterista painonnoston liittyviä punttikouluja ja muita tapahtumia. Ilmoittautuessasi peruskoululaisten mestaruuskilpailuihin, sinun ei tarvitse edustaa mitään seuraa, vaan voit tulla mukaan ilmoittamalla lisäkysymksissä mitä koulua edustat.

Mistä löydän painonnostoseuran itselleni?

Muihin Juniori Cupin osakilpailuihin osallistuaksesi, sinun tulee edustaa jotain suomalaista painonnostoseuraa.

Mihin tulokset kilpailuista tulevat ja näkyykö ne netissä?

Kokonaiskilpailua voi seurata erikseen Juniori Cupin sivuilla, mistä löytyy myös kaikki aikaisemmat tapahtumat. Liiton kilpailukalenteriin tulee myös linkki suoraan lähetykseen paikan päältä, yleensä linkki ilmestyy juuri viime hetkellä, kun kilpailu on alkamassa, mutta kannattaa seurata painonnostoliiton eri some kanavia YT, FB, IG

Voinko hakea Yläkoululeiritykseen?

Kaikki Juniori Cupiin osallistuvia yläkouluikäisiä suositellaan ilmoittautumaan Tampereella Varaln Urheiluopistolla järjestettävään ja Olympiakomitean tukemaan Yläkoululeiritykseen, lue lisää…

Historia:

Juniori Cup järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2016. Punttikarnevaaleja on järjestetty jo vuosittain jo useamman vuosikymmenen ajan, mutta nykymuodossaan se alkoi Kalajoella 2016 ja sieltä ollaan siirrytty viettämään Punttikarnevaalitapahtumaa Rovaniemelle vuonna 2019. Vuonna 2019 Punttikarnevaalit olivat myös kansainvälinen tapahtuma, kun 10 ruotsalaista osallistua tähän hauskaan ja monipuoliseen leiritapahtumaan. Leirit järjestetiin myös koronavuosina pienemmällä osallistujamäärällä. Vuonna 2024 Punttikarnevaalit järjestetään ensimmäisen kerran Tampereella.

 

Käytännössä kaikki nuoret, jotka kilpailevat arvokisoissa ovat osallistuneet Punttikarnevaaleille, mikä hienointa he myös meidän arvokisamitalistit toimivat leirillä myös ohjaajina ja kertovat omaa tarinaansa pääsystään maailman huipulle.