Seurajoukkuekilpailusäännöt

(päivitys 2022 syysliittokokouksen jälkeen)

22 § Osallistumisoikeus

Suomen Painonnostoliiton seurajoukkuekilpailuun ovat oikeutetut osallistumaan kaikki liiton vuosittaiset velvoitteet täyttäneet jäsenseurat niin monella joukkueella kuin pystyvät seuraavien sääntöjen mukaisesti.

Osallistumisoikeus on Suomen kansalaisilla ja Suomessa pysyvästi asuvilla ulkomaalaisilla, jotka edustavat Painonnostoliiton jäsenseuraa, ellei näissä säännöissä toisin mainita.

23 § Kilpailusarjat ja ajankohdat

Kilpailu käydään kolmessa sarjassa: mestaruussarjassa, ykkössarjassa ja nuorten sarjassa. Kaikissa sarjoissa käydään kolmen kierroksen sisältävä runkosarja, jossa kierrosten joukkuepisteet lasketaan yhteen. Lisäksi mestaruussarjassa käydään loppuottelu viiden parhaan joukkueen kesken. Kierrosten aikajaksot ovat: 1.1.-31.3, 1.4.-30.6 ja 1.7.-31.10.

Tulokset on toimitettava liittoon liiton hyväksymillä lomakkeilla postitse tai sähköpostitse kevätkierrokselta viimeistään 4. huhtikuuta, kesäkierrokselta viimeistään 4. heinäkuuta ja syyskierrokselta viimeistään 4. marraskuuta mennessä. Liittojohtokunta määrittelee loppuottelun ajankohdan ja paikan.

24 § Hyväksyttävät joukkueet ja tulokset

Mestaruussarjassa joukkueen nostajien on saavutettava tuloksensa liiton kilpailukalenterissa mainituissa kansallisissa kilpailuissa tai sitä arvokkaammissa kilpailuissa. Ykkössarjassa ja nuorten sarjassa tulokset voidaan tehdä kaikissa muissa virallisissa kilpailuissa paitsi jäsentenvälisissä. Tulokset mestaruus-, ykkös- ja nuorten sarjassa lasketaan kulloinkin voimassa olevan IWF:n miesten Sinclair-taulukon mukaan.

Mikäli seura asettaa useampia joukkueita johonkin sarjaan, on seurojen asetettava eniten pisteitä tehneet nostajat mestaruussarjassa, ykkössarjassa ja nuorten sarjassa 1. joukkueeseen. Koskee myös mestaruussarjassa käytävää finaalia. Mestaruussarjassa käytävässä finaalissa on parhaat vaa’assa käyneet nostajat asetettava 1. joukkueeseen mikäli seurasta on useampi joukkue.

Mestaruussarjajoukkueen (enintään kuusi nostajaa) kokoonpano:
Kolme naisnostajaa ja kolme miesnostajaa, vähintään kaksi alle 20-vuotiasta nostajaa, yksi alle 20- vuotias nainen ja yksi alle 20-vuotias mies, muut neljä nostajaa, 2 miesnostajaa ja 2 naisnostajaa (ei sarjarajoitusta). Alaikäraja 14 vuotta.

Ykkössarjajoukkueen (enintään neljä nostajaa) kokoonpano:
Vähintään kaksi alle 20-vuotiasta nostajaa, yksi alle 20-vuotias nainen ja yksi alle 20-vuotias mies, muut kaksi nostajaa, yksi miesnostaja ja yksi naisnostaja (ei sarjarajoitusta). Alaikäraja 14 vuotta. Tulos on tilastokelpoinen nostajien kokonaismäärän ollessa vain kolme nostajaa, tällöin vähintään yhden nostajan oltava alle 20-vuotias.

Nuorten sarjan joukkueen (enintään neljä nostajaa) kokoonpano:
Kaksi naisnostajaa ja kaksi miesnostajaa, kaikki alle 20-vuotiaita, vähintään kahden nostajan oltava alle 17-vuotta, yksi tyttönostaja ja yksi poikanostaja (ei sarjarajoitusta). Alaikäraja 13 vuotta. Tulos on tilastokelpoinen nostajien kokonaismäärän ollessa vain kolme nostajaa, tällöin vähintään yhden nostajan oltava alle 17-vuotias.

Joukkueiden jäsenten ei tarvitse olla eri kierroksilla samat, mutta heidän tulee olla seuransa jäseniä. Samaa nostajaa ei voi käyttää samalla kierroksella mestaruus- ja ykkössarjassa. Samaa tulosta voi käyttää vain kerran.

Seuralta hyväksytään ainoastaan yksi (1) vajaa joukkue jokaiseen sarjaan kullekin kierrokselle.

25 § Palkitseminen

Liitto palkitsee parhaat joukkueet liittojohtokunnan päättämällä tavalla. Epäselvissä tapauksissa seura voi valittaa liittojohtokunnalle, joka päättää sääntötulkinnoista ja seurajoukkuekilpailun tuloksista.