Jani Heikkinen onnistui EM-Batumissa

Kalajoen Junkkareiden Jani Heikkinen kilpaili painonnoston EM-kilpailujen seitsemäntenä päivänä 109-kiloisten sarjan B-ryhmässä. Heikkisen ensimmäinen tempaus 140 kilosta hylättiin, mutta se olikin ainoa hylätty nosto hänen osaltaan koko kilpailussa.
140 nousi toisella, 145 kolmannella. Työntönostot Heikkinen aloitti 173 kilosta, seitsemän kilon lisäys ei tuottanut ongelmia eikä viimeiseen kasattu oma ennätys 184 kiloakaan. Yhteistulos 329 kiloa on kaksi kiloa parempi kuin Heikkisen viimevuotisen EM-kisan tulos.

Nostajan kommentit:
”Ennätykset meni remonttiin työnnössä ja yhteistuloksessa! Tempauksessa lämmittely meni hyvin. Kisalavalla menin ensimmäiseen 140 kilon nostoon sellaisella innolla, että se meni yli. Toisella korjasin noston, vaikka vähän sekin haki. Kolmanteen nostoon lastattu 145 kiloa olikin sitten tosi hyvä. Tuntui, että tempauksessa olin ennätyskunnossa.
Työnnössä yhtälailla lämmittely meni hyvin. Ensimmäiset nostot 173 kilosta ja 180 kilosta olivat perushyvää tekemistä. Erityisesti ylöstyöntö tuntui niissä toimivan. Kolmanteen lastattiin oma työntö- ja yhteistulosennätys 184 kiloa. Sain sen vetoon valmentajilta hyvät ohjeet ja nostosta tuli tosi hyvä. Menin sillä myös liettualaisen ohi. Hienot kilpailut. Järjestelyt ovat toimineet hyvin, kilpailupaikka on ollut hyvä ja ruoka on ollut hyvää.”

A-ryhmän ja euroopanmestaruuden vei Armenian Simon Martirosyan 427 kilon yhteistuloksella.  Martirosyan voitti tempauksen 192 ja työnnön 235 kilon lukemilla.

Jani Heikkinen työntää ennätyksensä 184 kg

Miesten 109-kiloisten B-ryhmän tulokset

Liitetiedostot