Eero Retulaiselle kaksi suomenennätystä Bakumin EM-lavalla

Turun Atleettiklubin Eero Retulainen piti koko FIN-tiimiä jännityksessä sarjan 96 kiloa B-ryhmän tempausnostoissa. Retulainen aloitti 148 kilon painosta, mikä kuitenkin lipui kaksi kertaa yli eli ohi tasapainoalueen. Kolmannessa nostossa noudatettiin vanhaa käytäntöä, jonka mukaan ylimenot voi ehkäistä lisäämällä tankoon painoa. 150 kilon tempaus onnistui, mikä merkitsi uutta suomenennätystä. Tulos riitti B-ryhmässä sijaan 8. Ryhmän parhaaksi tempaisi Ukrainan Pavlo Zakashevskyi 160 kilollaan.

Työntönostot Retulainen aloitti 184 kilosta, suoritus oli vakaa ja varma.
188 kiloa toisella työnnöllä tulivat hyvin rinnalle, mutta ylöstyöntö oli pehmeä ja painot jäivät eteen. Viimeinen työntö samasta 188 kilon painomäärästä onnistui, sivusi SE-tulosta ja tuotti yhteistuloksen suomenennätyksen 338 kiloa.  Yhteistulos toi B-ryhmässä seitsemännen sijan, työntötulos 188 kiloa oli ryhmän kahdeksanneksi paras.
B-ryhmän paras työntäjä oli Puolan Pawel Kulik 203 kilon suorituksellaan, Kulik voitti  myös yhteistuloskisan lukemin 359 kiloa.

Nostajan kommentit:

”Lämmittelyssä tuntui, että on kulkupäivä. Mutta tempauksessa tuli muutama ohilaukaus. En tiedä olisiko kahdessa ekassa nostossa välähtänyt irroituksen aikana samalla tavalla kuin Turuntiellä pari viikkoa sitten, mutta viimeisessä pysyi alku paremmin kasassa ja se olikin hyvä suoritus. En tiedä nostinko ylämäkeen kun viuhu vähän yli.
Työntö oli perusvarma suoritus. Siinä mentiin kilpailun ehdoilla. Ennätyksiä lähdettiin tietysti hakemaan, joten siinä mielessä jäi paljon parannettavaa. Mutta ei tässä tarvitse hotellin parvekkeelta kuitenkaan hypätä, ainakaan kovin korkealta.”

A-ryhmän nostettua nostonsa selvisi Retulaisen sijoitukseksi sija 17.  Lajeissa hän oli molemmissa sijalla 18.  Euroopanmestariksi voimaili Valko-Venäjän 21-vuotias Yauheni Tsikhantsou, painonnoston seuraava supertähti, joka tempaisi 178 kiloa, työnsi euroopanennätyksen 222 kiloa koostaen yhteiskiloissakin EE:n 400 kiloa.

Miesten sarjan 96 kg A-ryhmän tulokset

EM-2019 M96 kg B-ryhmän tulokset

Eero Retulainen tempaa SE:n 150 kg

ja työntää 188 kg

Liitetiedostot