Punttikarnevaalit 2019

Painonnoston perinteikäs lasten ja nuorten valtakunnallinen painonnostoleiri järjestetään vuosittain. Tänä vuonna leiri järjestetään ensimmäistä kertaa Rovaniemellä Lapin Urheiluopiston Santasportissa, kun edellisvuosina tapahtuma on pidetty Kalajoella. Leiritapahtuma kestää maanantaista perjantaihin (22.-26.7.) ja varsinainen Punttikarnevaali -päivä on keskiviikkona 24. heinäkuuta. Osallistujia saapuu ympäri Suomea ja ensimmäistä kertaa tapahtumaan saadaan myös kansainvälistä väriä, kun ruotsalaiset osallistuvat leirille 10 hengen porukalla. Yhteensä leiriläisiä on reilut 70 henkilöä ja mukana on urheilijoita 11:sta eri seurasta, joista nuorimmat osallistujat ovat alle 10-vuotiaita. Myös eri seurojen valmentajat pääsevät tutustamaan toisiinsa,vaihtamaan lasten ja nuorten valmennuskokemuksia sekä toteuttamaan yhdessä alku- ja loppuverryttelyjä. Tapahtuma on suurin painonnoston leiritapahtuma vuosikymmeniin Suomessa.

Maanantaista perjantaihin kestävä leiriviikko on hyvin monipuolinen. Tarjolla on painonnostoharjoitusten lisäksi paljon kehonhallintaan keskittyviä harjoituksia, joiden liikkeet ovat monelle tuttuja voimistelusta ja painista. Uimaankin pääsee varmasti riittävästi, sillä Ounasvaaran luonnonläheinen ympäristö tarjoaa tähän upeita vaihtoehtoja ja lisäksi ainahan voi pulahtaa myös Santaportin omaan kylpylään. Iltaisin on luvassa makkaranpaistoa ja retkeilyä Ounasvaaran näköalatornille ja lisäksi viimeisenä leiri-iltana leiriläiset pääsevät kokeilemaan hohtokeilailua. Viimeisenä leiri-iltana järjestetään myös mukaansa tempaiseva disco-ilta.

Punttikarnevaalien kohokohta on kisapäivä, joka järjestetään keskiviikkona 24.7. Ounasvaaran Atleetti Klubin järjestämänä. Karnevaalien kisa koostuu perinteisestä painonnostokilpailusta, jossa kilpaillaan tempaus- ja työntönostoissa. Tämän lisäksi urheilijat ottavat mittaa toisistaan myös yleisurheilukentällä, jossa kilpaillaan painonnostolle tyypillisissä harjoitusmuodoissa, kuten 20 metrin juoksussa, 3-tassussa sekä etunojapunnerruksissa. Kaikista kilpailumuodoista kerätyt pisteet vaikuttavat lopulta siihen, ketkä vievät kokonaiskilpailun kirkkaimmat mitalit.

Punttikarnevaalien kilpailutapahtuma on myös osa painonnoston Juniori Cupia, jonka kolmas osakilpailu Punttikarnevaalit on. Juniori Cup -pisteitä on haettu aikaisemmin talvella järjestetyissä peruskoululaisten mestaruuskilpailuissa sekä kevätkisasta. Syksyllä on vielä jäljellä yksi Juniori Cupin osakilpailu, syyskisa. Kokonaiskilpailun parhaat pääsevät osallistumaan Juniori Cupin loppuhuipentumaan Poriin 19.10.2019, jossa parhaat palkitaan stipendeillä!

Painonnosto on saavuttamassa hyvän aseman nuorten monipuolisen harjoittelun lisäämisessä. Voimaharjoitteluun haetaankin asiantuntemusta painonnostovalmentajista, joille nuorten kanssa tehtävä voimaharjoittelu perustuu turvalliseen ja terveellisen tapaan opettaa voimaharjoittelua. Painonnostoharjoittelu kannattaakin aloittaa nuorena, jolloin harjoitellaan liikkuvuutta ja oikeanlaista turvallista nostotekniikkaa.

Punttikarnevaalit kilpailupäivä keskiviikko 24.7.2019

Klo 09:30 Punttikarnevaalit 20m juoksu, 3-tassuhypyt ja etunojapunnerrukset/30 sek.
Klo 13:30 Punttikarnevaalit painonnostokisa, alle 12-vuotiaat
Klo 15:00 Punttikarnevaalit painonnostokisa, 12-vuotiaat ja yli

Lisätietoa leiristä Jarno Tiainen +358504680068 jarno.tiainen@painonnosto.fi

Juniori Cupin tilanne:

Liitetiedostot