Eero Retulainen tempaisi SE:n Roomassa

Eero Retulainen aloitti olympiakarsintaan kuuluvan Rooman osakilpailun komeasti onnistumalla kaikissa tempausnostoissaan.  143, 146 ja kolmannella uusi suomenennätys 148 kiloa nousivat varmoin ottein.  148 kiloa riitti kolmanteen sijaan tempauksessa.
Työntönostoista oli tällä kertaa puhti poissa: vain ensimmäisellä työnnetty 177 kiloa onnistui, 182 kiloa kääntyi kyykkyyn hankalasti eikä ylöstyöntöön jäänyt voimia, mutta kolmannella yrittämällä 183 kiloa tuli hyvin rinnalle vaan ei senkään ylöstyöntäminen tänään onnistunut.  Retulaisen 325 kilolla sijoittui sarjassa neljänneksi.

Vähämiehisen sarjan 89 kiloa parhaaksi osoittautui Kuuban nopealiikkeinen Vera Olfides Saez, joka oli ykkönen tempauksessa (163 kg), työnnössä (196 kg) ja niin muodoin myös yhteiskiloissa (359 kg).

Nostajan kommentit:

”Tempaukset meni hienosti ja kaikki oli tosi hyvin kunnes työntö alkoi. Työnnössä viimeinen lämmittely oli heikko ja siksi laskettiin alkupainoa. Ensimmäinen nosto lavalla oli kuitenkin hyvä, mutta seuraavissa yrityksissä kaveri oli kuin linkkuveitsi.
Mutta ei tässä hirveästi selittelyt auta. Olisi pitänyt olla parempi. Kotiintuomisiksi kuitenkin tempauksen pronssi eli San Marinon mitaliputki sai jatkoa. Seuraavaksi SMt, Malta ja EMt.
Tämmöistä se on pörssissäkin, välillä mennään ylös ja välillä alas.”

Eero Retulainen, tempauspronssia SE-tuloksella 148 kg (kuva: Antti Everi)

Mitalihymy (kuva: Antti Everi)

 

 

Kisatunnelmissa kolminkertainen olympiavoittaja Pyrros Dimas, Retulainen ja Mika Tiainen

Liitetiedostot