Yleisen sarjan EM-kilpailut 2023 Jerevan Armenia

Tiedotetta päivitetty 2.3.2023(17.2.2023)

Prelientryyn ja kutsuun tullut päivitys

REGULATIONS-02-UPDATED

 

Huhtikuussa Armeniassa järjestettävien EM-kilpailujen Preliminary Entry-listat on julkaistu. Kilpailut ovat osa 2024 Pariisin Olympialaisten karsintaa.

Suomesta on ilmoitettu mukaan yhdentoista urheilijan joukko, joista lopullinen joukkue valitaan Final Entry-vaiheessa 15.3.2023 mennessä. Samalla osallistujalistalla on myös tällä hetkellä kansainvälisen urheilun ulkopuolelle suljettujen Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoita. Heidän osallistumiseensa liittyen Euroopan Painonnostoliitto (EWF) on ilmoittanut odottavansa ohjeita ja linjausta Kansainväliseltä Painonnostoliitolta (IWF) ja Kansainväliseltä Olympiakomitealta (IOC). Mikäli tilanteeseen ei tule muutosta, kyseisten maiden urheilijoilla ei ole kilpailuoikeutta huhtikuisissa EM-kilpailuissa.

Suomen Painonostoliitto (SPNL) ilmaisee tukensa Ukrainalle ja erityisesti sen painonnostoyhteisölle.

SPNL on ollut yhteydessä Suomen Olympiakomiteaan ja Opetus- ja Kulttuuriministeriöön. Venäläisten ja Valko-Venäläisten mahdollisesta osallistumisesta on aloitettu keskustelu Pohjoismaiden kesken ja tämän jälkeen sitä tullaa jatkamaan Euroopan tasolla. Päätöksiä kilpailuihin osallistumisesta tehdään sitten kun tiedetään varmasti, sallivatko IWF ja IOC Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoiden osallistumisen vuoden 2023 EM-kilpailuihin.

Entrylistat ja kilpailun tiedot luettavissa EWF:n internetsivuilla