Sinisaari, Akujärvi ja Suoniemi joutuivat pistää kaiken peliin nuorten EM-kilpailuissa

,

7. Kilpailupäivä

Suomella oli tälle päivälle kolme edustajaa Puolan nuorten 15- ja-17 vuotiaiden Euroopan mestaruuskilpailussa. Harmaita pilviä oli heti aamusta ilmassa, kun kovan taistelun jälkeen hyvistä tempaustuloksistaan huolimatta Marla Sinisaari jäi työnnössä ilman tulosta pienimmällä mahdollisella tavalla. Tuomarit eivät aluksi olleet yksimielisiä viimeisen työntönoston tuomiosta, lopulta Jury tarkisti videohaasteen jälkeen videolta noston epäonnistuneeksi, syy oli vasemman käden punnerrus. Tämä oli kova pala nuorelle urheilijalla, mutta kokeneella nostajalla ajatukset ehtivät siirtyä jo tulevaisuuteen.  Poikien sarjoissa oli yhtälailla taisteluhenki päällä ja lopulta päivä kruunattiin Suomen ja Pohjoismaiden yhteistuloksen ennätyksiin!

Tytöt 76 kg alle 17-vuotiaat

Marla Sinisaari Rovaniemen Reipas – (66+-)

Pojat 96 kg B-ryhmä alle 17-vuotiaat

Jonne Akujärvi Ounasvaaran Atleetti Klubi 225 (105+120) B-ryhmä 3.sija

Pojat 89 kg A-sarja alle 17-vuotiaat

Konsta Suoniemi Ounasvaaran Atleetti Klubi  275PE/SE17 (125+150SE17) 8.sija

Marla Sinisaaren lämmittelynostot lupasivat hyvää, tekniikka oli löytynyt viime viikon ponnistelujen jälkeen ja lopulta hyvä tulos tempauksessa 66 kiloa toisella yrityksellään. Työntönostoissa lämmittely meni aivan nappiin ja 81 kilosta päästiin yrittämään kolmesti, mutta valitettavasti kaikki epäonnistuivat ja etenkin viimeinen yritys tuli erittäin kevyesti rinnalle, mutta jostain syystä ei ylöstyöntöön löytynyt tarvittavaa puristusta. Viimeiseen työntöön yksi tuomareista näytti valkoista el ihyväksyttyä nostoa, mutta kaksi muuta tuomaria hylkäsivät tämän noston. Nosto tarkistettiin myös videotallenteelta Juryn toimesta, mutta sekään ei auttanut muuttamaan tuomiota ja nosto hylättiin, syy vasen käsi punnersi.

Marlan kommentit:

”Tempausnostot oli hyviä, paljon parempia kuin vikoissa treeneissä, rinnallevetokin tuntui hyvältä, mutta ylöstyönnössä kisalavalla keskivartalo tuntui puolestaan löysältä. Itse lava hiukan ärsytti, se oli vähän huonossa kunnossa, tuntui että siitä joku tikkukin irtosi, lavan valaitus oli kirkas ja se saattoi aluksi vähän häiritä ennenkuin siihen tottui. Jännitin vaan lopulta niin paljon kisalavalla, etten tosiaan saanut keskivartalosta mitään irti. En oo työnnöissä ennen epäonnistunut, mutta jostain syystä ei vaan kulkenut nostot toivotulla tavalla. Nyt katse eteenpäin ja treenaamaan”.

Jonne Akujärven kommentit:

”Oli mukava nostaa kavereiden kanssa, kun saatiin yhdessä edustaa Suomea. Lämmittely oli ihan hyvä, mutta kisalavan valo vähän häikäisi, työntö ei oikein lähtenyt lämmittelyssäkään kunnolla käyntiin, kun on ollut selkä jumissa jo koko viikon. Otin sen mihin päivän kunto riitti.”

Konstan Suoniemen kommentit:

”Kisaaminen on hienoa, kun on huippupuitteet ja pääsee edustamaan Suomea. Motivoi hyvin , kun tänne tulee nostamaan Euroopan parhaiden kanssa, eteenpäin ovat kaikki menneet sitten viime kohtaamisen Eilatissa, Israelissa. Fiilikset ovat tosi oudon iloiset ärysttävällä tavalla. Yhteistulos kuitenkin uusi Pohjoismaiden ennätys, ja siihen oon tyytyväinen. Tempaus meni vähän alisuorittamiseksi, mutta päivän kuntoon nähden kelpo tulos ja työntönostoihin olen tyytyväinen.