Otto Liikanen 17-vuotiaiden EM-Puolassa A-ryhmän 7.

,

8. Kilpailupäivä

Viimeinen kilpailupäivä päättyi hienosti, kun viimeinen suomalaistnostaja Otto Liikanen Rovaniemen Reipas päätti suomalaisurakan nuorten 15- ja 17 vuotiaiden Euroopan mestaruuskilpailuissa Puolassa. Kilpailu sujui hyvin ja oli kaikille toimihenkilöille rutiinit olivat tulleet tutuksi, koronaohjeita noudatettiin jo kiitettävästi. Kisapaikalta ei myöskään ole kantautunut mitää tietoa mahdollisista altistumisista. Kokonaisuudessaan urheilijoiden turvallisuus pystyttiin takaamaan hyvillä ennakkovalmisteluilla, koronatesteihin haluvia toki riitti, kun moni tarvitsee todistuksen negatiivisesta korona-tuloksesta kotimatkalleen. Parhaimmillaan testeissä kävi 80 tapahtumaan osallistunutta henkilöä. Painonnosto on saanut selvästi uuden sukupolven, sillä viime vuonna ei nuorille näitä 15- ja 17-vuotiaiden kilpailuja järjestetty ja kilpailuihin saatiin paljon uusia kasvoja, niin urheilijoiden kuin valmentajienkin osalta. Tänä iltana on vielä päätös seremonia, jonne vielä täällä olevat suomalaiset osallistuvat.

Otto Liikanen Rovaniemen Reipas 232 (102+130) 7. sija

Otto Liikanen lähti ensimmäisiin arvokisoihin intoa täynnä, aamulla tehty kävelylenkki ja aamujumppa tuntuivat toimivan oikein hyvin. Otto ei heti avausnostaan saanut onnitusmaan, mutta toisella yrityksellä saatiin kelpo tempaustulos 102 kiloa, hvyä oli kolmaskin yritys 107 kilosta, mutta 102 kilon tempaus jäi parhaana voimaan. Työnnössä alkoi lämmittelyssä näkymään jo hiukan ettei saa kaikkia tehoja irti kropasta ja Oton aloituspainoja tiputettiin varmuudeksi hiukan alaspäin aina 130 kiloon saakka. Tämä 130 kilon nosto onnistuikin hyvin ja se riitti tänään päivän kuntoon nähden parhaaksi tulokseksi. Yhteistulos 232 kiloa on kuitenkin EM-kilpailuissa tehty tulos ja antaa hyvän pohjan seuraaviin kisoihin.

Otto Liikasen kommentit:

”Länmittely täällä Puolassa meni hyvin, mutta ennen tänne tuloa tuntui, että etenkin tempaus jäi vähän alakanttiin. Kokemuksena tämä reissu oli erittäin hyvä, kun sai edustaa Suomen värejä. Olis se ollut plussaa, jos kaverit ois kannustanut, kun meillä oli niin hyvä henki täällä niiden kanssa, mutta ehtivät lähteä kotiin jo viime yönä. Ajattelin et olisin tempauksessa saanut nostettua enemmänkin, enkä voi siihen olla tyytyväinen, enempään ei vaan tänään pystynyt. Työntö tuntui raskaalta jo vetovaiheessa ja hyvä, että tiputin aloituspainoa muutamalla kilolla,  tänään vaan tuntui vetokin jo niin raskaalta. Upeaa on myös, että täällä urheilijoiden puolesta asiat hoidetaan ja voi luottaa siihen, että hommat hoituu.”.