Saara Leskinen järjesti jännitysnäytelmän EM-lavalla

9.4.2019
Turun Atleettiklubia seuratasolla edustava Saara Leskinen avasi oman EM-urakkansa 64-kiloisten B-ryhmässä Georgian Batumissa mainiosti: tempauksessa kaikki nostot onnistuivat ja viimeisellä nousi 64-kiloisiin oma ennätys 91 kiloa.
Työnnössä Leskinen järjesti draaman: ensimmäinen nosto 105 kilosta päättyi helpon rinnallevedon jälkeen oikealle kallistuneeseen ylöstyöntöön. Toiseen yritykseen pyydetty 106 kiloa nousi myös helposti rinnalle, mutta ylöstyönnössä Leskinen pyörtyi, painot kolisivat takaa alas ja nostaja lyyhistyi lavalle. Lyhyt elvytys, sopiva tauko muiden nostaessa samaa painoa ja paluu lavalle yleisön lämpimän kannustuksen saattelemana. 106 kiloa taas helposti rinnalle ja tyylipuhtaasti ylös.

197 kilon yhteistulos jää vain kilon Leskisen marraskuussa MM-kisoissa tekemästä ennätyksestä.
Saara Leskisen sijoitus kahden nostetun ryhmän jälkeen 4.

Nostajan kommentit:

”Kilpailu meni ensimmäiseen työntöön asti todella hyvin. Tempaukset ylittivät täysin odotukset. Rauta oli kevyttä ja nousi todella hyvää linjaa ylös. Työnnössä rinnallevedot olivat melko hyviä, mutta jostain syystä ylöstyönnössä huippasi ja vaati kovan taistelun saada rauta suorille käsille!
Kilpailuihin valmistautumisessa oli omat haasteensa kun viimeiseen neljään kuukauteen taisi tulla vain neljä kyykkytreeniä. Siihenkin nähden päivän tulos on hyvä jääden vain kilon MMissä tehdystä tuloksesta. Hienoa oli myös huomata, että näin huonompanakin päivänä pystyi tekemään tällaisen tuloksen eli sitä kautta tekemisen taso on noussut!”

 

Anni Vuohijoki nostaa A-ryhmässä klo 16:53 (Eurosport)

Saara Leskinen työntää 106 kg

N59 kg B-ryhmän tulokset

Saara Leskinen tempaa 91 kg

Liitetiedostot