Anni Vuohijoki EM-7. Batumissa

Rovaniemen Reippaan Anni Vuohijoelta odotettiin viimevuotiseen tapaan menestystä EM-painonnoston jatkuessa Georgian Batumissa.
Sarjassa 64 kiloa nostava Vuohijoki aloitti tempausnostonsa kaksi kiloa alle oman SE-tuloksensa eli 93 kilosta. Nosto kallistui vastaanottoasennossa oikealle, mutta vahvat olkapäät ja päättäväisyys riittivät pitämään tangon asennossa, hyväksytty nosto.  Toiseen tempaukseen kuormattu SE-96  oli liikaa.  Kolmannella nostolla tanko kävi jo riittävän ylhäällä, mutta auttamattomasti eteen nosto jäi.

Työntönostot Vuohijoki aloitti 116 kilosta, sekin vain kaksi kiloa alle SE:n, mutta ylöstyöntö oli ponneton.
Toisella yrittämällä 116 nousi hallitusti.  Kolmanteen taktikoitu uusi SE-rauta 121 kiloa oli liikaa.

Vuohijoen yhteistulokseksi 209 kiloa, naisten 64-kiloisten EM-kisassa seitsemäs sija.  Tempauksessa ja työnnössä Vuohijoki oli 9.

Sarjan kaksi kärkisijaa menivät Romaniaan.  Voiton vei ennakkosuosikki Loredana Elena Toma, joka oli ykkönen niin tempauksessa (111 kg, ME-yritys 114 kg epäonnistui), työnnössä (128 kg, nuorten EE-132 epäonnistui) kuin yhteistuloksessa (239 kg).  Kakkoseksi taisteli Irina Lepsa 229 kilon ja kolmanneksi Iso-Britannian Zoe Smith 224 kilon  tuloksilla.

Nostajan kommentit:

”Ei mennyt kilpailu suunnitelmien mukaan, mutta startit oli sen verran korkeat, että niilläkin sai ihan hyvän tuloksen. Ponnistus tuntui vähän pehmeältä ja se haittasi tempausta ja ylöstyöntöä. Varsinkin ylöstyöntö harmittaa. Treeneissä ei ole tullut ylöstyönnössä pummeja kahteen kuukauteen.
Elämäni paras treenijakso on takana. Viime vuonna tein 203 ja tänään 209, niin siinä mielessä hyvin. Eteenpäin sano mummo lumessa. Kolumbiassa viiden viikon päästä tehdään enemmän!”

Naisten sarjan 59 kg A-ryhmän tulokset

 

Anni Vuohijoki tempaa 93 kg

Anni Vuohijoki työntää 116 kg

Euroopanmestari Loredana Elena Toman epäonninen 114 kg tempausyritys

Liitetiedostot