OKM:n Seuratukea neljälle painonnostoseuralle 2021

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt liikunta- ja urheiluseuroille lähes 4,5 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämistukea. Seuratuen avulla lisätään lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia sekä tuetaan paikallisen seuratoiminnan elinvoimaisuutta.

Seuratukea myönnettiin yhteensä 408 hankkeelle. Niistä uusia hankkeita on 284 ja jatkoa aiemmalle hankkeelle on 124. Avustukset kohdistuvat 109 eri kuntaan. Seurojen yhteishankkeita on 43. Avustusta saavissa hankkeissa on esillä suomalaisen seuratoiminnan laaja kirjo ja moninaisuus.

Tämän vuoden hankkeissa on erityisen paljon esillä nuorten drop outin vähentäminen. Toimintaa kehitetään joko perustamalla erityisesti yli 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille omia harrasteryhmiä, ottamalla nuoria mukaan seuran kehittämiseen, kouluttamalla nuoria ohjaaja-, toimitsija- ja tuomaritehtäviin. Lisäksi on hankkeita, joissa lähdetään toteuttamaan nuorten toivomia ja esittämiä toimenpiteitä.

SPNL: jäsenseuroista tukea saatiin neljälle hakeneelle ja kokoneisuudessaan tukea saatiin komeat 30 000 €, liiton toimisto onnittelee seuratukea saaneita

  • Kasitonnisen Urheilijat ry Espoo Espoon nuoret nostelemaan!
  • Ounasvaaran Atleetti Klubi ry Rovaniemi Seurakehittäjän palkkauksella voimaa seuratyöhön
  • Voimistelu-ja Urheiluseura Keljon Viesti r.y. Jyväskylä Lasten ja nuorten punttikoulu
  • Ylöjärven Ryhti Ylöjärvi Ylöjärven ensimmäinen voimailukoulu

 

Mikäli muille seuroille heräsi ajatus seuratuen hakemisesta tulevaisuudessa, voi siihen pyytää neuvoja liiton toimistolta.

Liitetiedostot