Aino Luostarinen avasi Suomen mitalitilin painonnoston nuorten EM-kisoissa

Alle 20-vuotiaiden painoluokassa 71 kg nostava Aino Luostarinen nappasi tiistaina kaksi pronssia Rovaniemen EM-lavalla. Luostarinen sijoittui kolmanneksi sekä yhteistuloksessa (200 kg) että tempauksessa (91 kg). Työnnössä nousi 109 kg, mikä riitti lajikohtaiseen neljänteen sijaan.

Luostarinen aloitti tempaukset varovasti, mutta lopulta myös 23- ja 20-vuotiaiden Suomen ennätystä sivuava 91 kg nousi varman näköisesti. Työntö ei sen sijaan sujunut aivan totuttuun tapaan. Vahvana työntäjänä tunnetun Luostarisen kaksi ensimmäistä työntöä 108 kilosta epäonnistuivat. Jälkimmäinen hylättiin tuomariäänin 2–1 lähes huomaamattoman kyynärpäävirheen takia.

Viimeiseen työntöön kuormattiin 109 kg, tarkoituksena varmistaa yhteistuloksen mitali, ja painot nousivat tällä kertaa ylös totutun varmasti. Luostarinen oli lopputulokseen tyytyväinen:

– Mitalit tuntuvat tosi hyvältä. Oli etukäteen vähän vaikea sanoa, mihin kunto riittää, mutta varsinkin tempaus kulki hyvin. Työntökään ei jää varsinaisesti harmittamaan, mutta se olisi voinut olla parempikin.

– Kaksi ensimmäistä työntöä olivat pieniä huteja, en oikein tiedäkään, mitä tapahtui. Varaa olisi ollut vielä tosi paljon ja siinä mielessä harmi, että kävi noin. Mutta hyvä, että se riitti tähän, nostaja iloitsi.

Kisapäivä sujui suomalaisittain yleisesti ottaen myönteisessä sävyssä. Luostarisen mitaleja säesti upeasti esimerkiksi Jannike Bäckström, joka sijoittui yhteistuloksessa alle 20-vuotiaissa painoluokan 64 kg neljänneksi.

Lisätietoja:

Marko Keskitalo
nuorten EM-kisojen pääsihteeri
+358 50 3229 447
marko.keskitalo@painonnosto.fi
ejwlc2021.fi