Marianne Saarhelo olympiakarsintakisan kakkonen SE/PE-tuloksilla

Marianne Saarhelo loisti Rooman olympiakarsinnassa sarjassa 59 kiloa. Saarhelon tempaus jäi hänen omasta SE:stään kaksi kiloa eli 86 kiloon, mutta työnnössä Saarhelo paransi jo toisellaan suomenennätyksen lukemaan 110 kiloa ja kolmannella vielä  huikeaan 113 kiloon, mikä on myös Pohjoismaiden ennätys. Ennätystyöntö nosti hänet samalla kisan kakkossijalle Vietnamin Thi Duyen Hoangin jälkeen.  Saarhelon yhteistulos 199 kiloa paitsi SE myös PE.

Saara Leskinen tempaisi hyvin sivuten toisellaan SE-rautaa 88 kiloa, mutta työnnössä onnistui vain avaus, 105 kiloa. Molemmat tulokset toki Leskisen omia ennätyksiä 59-kiloisiin.
Saara Leskinen kisan seitsemäs.

Nostajien kommentit:

Saara:
Muuten hyvä kisa, mutta jalat taisivat jäädä Turkuun. Nostot kuitenkin menivät paremmin kuin kahdessa viimeisessä 59 kilon kilpailussa, joten siinä mielessä suunta on hyvä. Seuraavaksi SM:t, Maltan Olympiakarsinta ja kevään päätavoite Moskovan EM:t.

Marianne:
Oli vaikea kilpailu, josta kuitenkin jäi hyvä fiilis. Nostojen välille tuli paljon taukoa ja siten vaadittiin hyvää keskittymistä. Lavalla nostot kuitenkin kulkivat todella hyvin. Työnnössä vähän säästeltiin lämmittelyssä jalkoja jättämällä muutama ylimääräinen nosto pois, jotta lavalle säästyi mahdollisimman paljon energiaa. Seuraavaksi alkaa kova treeni kohti Moskovan EM-kilpailuja!

Palkintokorokkeella (kuva: Antti Everi)

Rooma 28.1.2020 naisten 59 kg

Marianne Saarhelo, hopeaa työnnössä ja yhteistuloksessa (kuva: Antti Everi)

Liitetiedostot