Yleisen sarjan EM-kilpailut 2022, Tirana

2022 vuoden EM-kilpailut käydään Albanian pääkaupungissa Tiranassa. Suomen joukkueessa on yhdeksän urheilijaa ja kaksi valmentajaa. Urheilijoista seitsemän kilpailevat naisten sarjassa ja 2 miesten sarjassa. Mukana on myös kaksi henkilöä teknisten toimihenkilöiden tehtävissä.

Lopputulokset:
https://ewf.sport/2022/05/28/ewc-results/

Tulosseuranta:
https://www.iwf.net/scoreboard/graphics/get_scoreboard_IWF.html?fbclid=IwAR2U3QsiqfHc7yePD8a7XoSAwndJjUKkz-KUT22QdNLdoJQ-5ScuTu3ip8Y

Livelähetys:
https://www.facebook.com/watch/ewfsport/

Suomen joukkue (nimi/sarja):

Sonja Koponen / N45   28.5. klo 18 (A)
Laura Liukkonen / N55 29.5. klo 12 (B)
Saara Retulainen / N59 30.5. klo 18 (A)
Jannike Bäckström / N64  31.5. klo 12 (B)
Aino Luostarinen / N64 31.5. klo 18 (A)
Janette Ylisoini / N71 1.6. klo 18 (A)
Jutta Selin / N76 2.6. klo 12 (B)
Roni Peltonen / M102 3.6. klo 15 (B)
Hannes Keskitalo / M109  4.6. klo 18 (A)

Valmentajat:

Katariina Varis
Antti Everi

Tekniset toimihenkilöt:

Esa Lomma
Taisto Kuoppala

Ennakkoasetelmat EM-kilpailuihin ovat erinomaiset. Suomen joukkueessa on monta potentiaalista menestyjää erityisesti naisten sarjoissa.

Kivenkovassa olympiapainoluokassa N59 kiloa nostava Saara Retulainen on treenikaudella nostanut suorille käsille sellaisia rautoja, jotka minä tahansa vuonna oikeuttavat vähintään mitalisijoihin. Retulainen on hyvä kilpailija ja naisten N59 kilon painoluokasta voidaan odottaa todella paljon.

Myös muut naisten suomalaissarjat ovat kiinnostavia ja ennakkoon kamppailua jopa mitalisijoituksista voidaan odottaa muiltakin nostajilta. Miesten puolella haetaan yhtä lailla hyviä tuloksia vaikka sijoitukset palkintokorokkeella olisivatkin huomattavasti suurempi positiivinen yllätys. Sarjassa 109 kiloa nostava Hannes Keskitalo on kuitenkin ennakkoilmoittautumisissa erittäin korkealla, fyysisesti loistavassa kunnossa ja saattaa hyvinkin yllättää nousemalla tuloksissa kärjen tuntumaan.

Yleisesti ennakkoasetelmissa näkyy jo se, että tulevat olympiapainoluokat ovat tasoltaan kovempia kuin ei-olympiapainoluokat, vaikka EM-kilpailu ei ole edes mukana olympiakarsinnassa. Tämä ei ole lajille pelkästään hyvä asia, mutta ainakin se luo oman mielenkiintoisen näkökulmansa olympiadin tuleviin arvokilpailuihin.

Tarkemmat nostoajat ja kilpailujen lähetyslinkit päivitetään tähän uutiseen myöhemmin.

Start Book