Tule mukaan Helsinki Prideen 29.6. – Yhdessä yhdenvertaisuuden puolesta

Suomen Olympiakomitea on haastanut koko urheiluyhteisön ja lajiliitot mukaan lauantain 29.6.2019 Helsinki Pride -kulkueeseen. Painonnostoliitto osallistuu yhdessä kamppailulajien kanssa tänäkin vuonna tapahtumaan muistuttaakseen yhdenvertaisuuden merkityksestä. Olemme kulkueessa osana Olympiakomitean johtamaa urheiluyhteisöä.

Painonnostoliitto haluaa kulkueeseen osallistumalla osoittaa, että kaikki ovat tervetulleita harrastamaan voimailulajeja. Lisäksi osallistumisella pidetään yllä #yhdessanostammeenemman -henkeä. SPNL toivoo liiton edustajien lisäksi kulkueeseen mukaan seurojen edustajia ja harrastajia näyttämään, että koko punttiperhe edustaa suvaitsevaisuutta.

Helsinki Pride -kulkue kokoontuu Senaatintorille 11.00 ja lähtee liikkeelle Kaivopuistoa kohti 12.00. Reitin pituus on noin 2,5 kilometriä, ja sen varrella on mukulakivikatua, raitiovaunukiskoja ja ylämäkiä.

Tule reippailemaan voimailu- ja kamppailulajien rautaiseen joukkueeseen: https://form.jotformeu.com/91461353043349

Kamppailu- ja voimailumaailmasta mukana ovat aikido, judo, karate, miekkailu- ja 5-ottelu, nyrkkeily, painonnosto ja taekwondo.

”Yhdenvertaisuudella tarkoitetaan sitä, että kaikki ihmiset ovat samanarvoisia riippumatta heidän sukupuolestaan, iästään, etnisestä tai kansallisesta alkuperästään, kansalaisuudestaan, kielestään, uskonnostaan ja vakaumuksestaan, mielipiteestään, vammastaan, terveydentilastaan, seksuaalisesta suuntautumisestaan tai muusta henkilöön liittyvästä syystä.
Syrjintä on ihmisten eriarvoista kohtelua sillä perusteella, että he kuuluvat tiettyyn ryhmään. Syrjintää voi olla yksittäinen teko tai se voi olla seurausta epäoikeudenmukaisuutta tuottavista käytännöistä tai säännöistä. Yhdenvertaisuuslaki kieltää kaiken syrjinnän yksityisessä ja julkisessa toiminnassa.”
Painonnostoliiton yhdenvertaisuussuunnitelma 2019-2020 (lataa pdf)