Teemu Roininen päätti Rooman karsinnat 8. sijaan

Teemu Roininen päätti suomalaisnostot Rooman olympiakarsinnassa mainiosti. Kaikki kolme tempausta olivat teknisesti hyviä ja helpon näköisiä. Avausnosto 145 kilosta sai seurakseen jatkon 150- ja 153 kilon kuormilla.
Raskaimmassa sarjassa kilpaillut Roininen aloitti työnnöt 190 kilolla, nosto oli moitteeton. 196 kiloa nousi toisella mutta kolmannella kokeiltu SE-rauta 201 ei tänään nostajan tahtoon taipunut.

Maailman paras painonnostaja, Georgian Lasha Talakhadze tarvitsi olympiapisteitä ja ne hän hankki vakuuttavasti Roomasta.
Talakhadze aloitti tempauksensa leikittelevän kevyellä 200 kilolla, toisella 210 kiloa meni yhtä vaivattomasti. Maailmanennätysyritystä ei nyt nähty, mutta kolmannella temmattu 215 kiloa todisti, että sellainen syntyy kun nostaja niin haluaa.
Työnnössä Talakhadze nosti kuin hyvää harjoitusta suorittaisi 235-245-255-kiloiset taakat.

Nostajan kommentit:

”Oli se ihan hyvä kisa. Tempauksessa rauta liikkui tosi hyvin ja työntökin tuntui hyvältä 201 kiloon asti. Treeneissä on jääty viime aikoina alle tämän päivän aloitusrautojen. Onhan se mukava nostaa kisoissa enemmän kuin treeneissä.

Valmistautumisen osalta alkuvuosi on ollut aika täysi. Välillä on saanut oikein itseensä kaivella, että on lähtenyt stimuloimaan organismia. Mutta pitkästä aikaa oli kiva nostaa kilpailuissa.”