Teemu Roininen päätti MM-kisojen suomalaisnostot

Lempäälän Kisan Teemu Roininen nousi viimeisenä suomalaisnostajana lavalle painonnoston MM-kilpailuissa. Roininen aloitti kilpailun vakuuttavasti tempauksessa. 148 nousi kokeneelta arvokilpailukävijältä helposti samoin toisella nostolla 152 kiloa. Kolmanteen nostoon Roinineen lastautti SE-raudan 156 kiloa, mutta se oli tänään hitusen liikaa.

Työntö ei sitten lähtenytkään tempauksen tapaan liikkeelle vaan alkupaino 193 kiloa vaati kaksi yritystä ennen kuin raudat olivat hyväksytysti suorilla käsillä. Kolmanteen nostoon lastattiin 197 kiloa, joka nousi vielä hyvin rinnalle, mutta ylöstyöntö epäonnistui hiuksen hienosti.

Teemu Roinisen lopullinen sijoitus Turkmenistanissa 25.  Kokonaisuutena Ashgabatin MM-kilpailut sujuivat suomalaisten osalta hyvin. Parhaimpina suorituksina esille nousivat sarjassa 64 kiloa nostaneen Anni Vuohijoen kaikkien aikojen kovimmat suomalaisraudat pisteissä mitattuna ja Meri Ilmarisen hyvä sijoitus sarjassa 76 kiloa.

Nostajan kommentit:

”Ei ole kovinpettynyt olo. Tietysti jos ennätyksiin vertaa, niin voisi ollakin, mutta syksyn treeneihin nähden kunnon mukainen tulos.
Tempaukset ovat joskus olleet parempia, mutta ovat kyllä huonompiakin. Työnnöt tuntuivat tänään yksinkertaisesti raskaalta. Eivät ne silti huomenna sen kevyempiä olisi olleet. Hyvin oli kroppa hereillä eikä tuntunut siltä, että olisi nostanut kahdeksalta aamulla. ” analysoi Roininen kilpailun jälkeen päivän suorituksia.

Raskaansarjan maailmanmestaruudesta ei tullut kunnon kilpailua Georgian Lasha Talakhadzen hallittua kilpailua lähivuosien tapaan alusta loppuun.
Talakhadze tempaisi kaksi maailmanennätystä, 212 ja 217 kiloa voittaen tempauksen kakkosen, Armenian Gor Minasyanin 12 kilolla.
Tempauspronssi meni Georgian Irakli Turmanidzelle 203 kilolla.

Työnnössä muista ei ollut neljännestonnin kuormaa työntämään, mutta Talakhadze teki sen kahdesti: 252 toisella ja 257 kolmannella työnnöllä, molemmat samalla ME-painoja.
Gor Minasyan ehti ensimmäisenä työntää 245, millä varmisti hopean tässäkin lajissa. Saman 245 kiloa ja pronssia työnsi Uzbekistanin Rustam Djangabaev.
Viron Mart Seim otti 251 kiloa rinnalle, mutta ylöstyöntö ei onnistunut, Seim kuitenkin kuudes yhteistuloksissa.
Yhteistulokset: 1) Lasha Talakhadze Georgia 474 kg (ME), 2) Gor Minasyan Armenia 450 kg, 3) Rustam Djangabaev Uzbekistan 447 kg.

 

Teemu Roininen tempaa 152 kg

Maailman vahvin painonnostaja, Georgian Lasha Talakhadze

Liitetiedostot