Suomen miehet Pohjolan vahvimpia

Suomi voitti miesten joukkuekilpailun lauantaina Ruotsin Landskronassa päättyneissä painonnoston yleisen sarjan Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa. Kultainen mitali pujotettiin Lahden Atomin Jesse Nykäsen ja Tampereen Pyrinnön Roni Peltosen kaulaan.
Nykäsen hallitsema 96 kilon sarja oli mitalitaistelun osalta huikea viimeiseen työntöyritykseen asti. Sen teki Rovaniemen Reippaan Antti Peltokangas, joka ei kuitenkaan onnistunut 181 kilon työnnössä.
310 kiloa (140+170) rutistaneen Nykäsen ja 306 kiloa (130+176) tehtailleen Peltokankaan väliin kiilasi viime vuonna Rovaniemellä parhaana miesnostajana palkittu Tanskan Simon Darville 307 kilolla (136+171).
Roni Peltonen voitti 102 kilon sarjan henkilökohtaisella ennätyksellään 322 kiloa (142+180). Myös pronssimitalisti Ounasvaaran Atleetti Klubin Väinö Suoniemi nosti ennätyksensä 292 kiloa (132+160).

Naisten sarjoissa Suomella oli kaksi vakuuttavaa mestaria. Keravan Bodonoksen Janette Ylisoini otti 76-kiloisissa omansa 212 kilolla (97+115) sekä sarjaa ylempänä 81-kiloisissa Lempäälän Kisan Emma Gleisner 202 kilolla (91+111).
Porin Puntti-Karhujen Eetu Hautaniemi aloitti toisena kilpailupäivänä Suomen mitalikekkerit 81-kiloisten pronssilla, joka lohkesi tuloksella 274 kiloa (125+149).
Miesten raskaimmissa sarjoissa lohkesi kaksi mitalia. Rovaniemen Reippaan Rebin Rezazadeh nosti 109-kiloisissa pronssia 301 kilolla (132+169) ja Ounasvaaran Atleetti Klubin Hanno Keskitalo yli 109-kiloisissa hopeaa 325 kilolla (150+175). Rezazadehin sarjassa Kuusankosken Kisan Joonas Hasu oli viides 287 kilolla (119+168).
Suomen edustajina olivat myös Lempäälän Kisan Iiris Savolainen ja Rovaniemen Reippaan Jannike Bäckström. Savolainen oli 55-kiloisissa neljäs 148 kilolla (64+84) ja Bäckström 71-kiloisissa viides 183 kilolla (82+101).
Kuvat: Per Wiklund