Suomen Painonnostoliitto järjestää kaikille painonnostovalmentajille suunnatut valmentajapäivät Varalan urheiluopistolla. Perjantaista sunnuntaihin kestävän tapahtuman tarkoituksena on tuoda suomalaisia painonnostovalmentajia saman katon alle kehittämään valmennusosaamistaan, ja sitä kautta koko suomalaista painonnostovalmennusta.

Tapahtuman sisältö on luotu kaiken tasoisia valmentajia silmällä pitäen. Jos arjessasi valmennat painonnoston harrastajia tai kilpailevia painonnostajia, on tämä tapahtuma juuri sinulle.  Asiantuntijaluennoitsijoiden lisäksi valmentajapäivillä panostetaan vertaisoppimiseen ja pyritään luomaan tilaa keskusteluille valmentajien kesken. Valmentajapäivien kantava ajatus on, että mitä monipuolisempi ryhmä valmentajia saadaan paikalle, sitä enemmän meillä on mahdollisuus oppia ja kehittyä.

Suomen valmentajien Hall of Fameen nostetulta Jaakko Kailajärveltä kysyttiin mietteitä suomalaisesta valmennuksesta ja valmentajapäivistä.

”Minun 15-vuotisella päävalmentajaurallani pidettiin joka vuosi valmentajien välisiä tapahtumia missä päästiin yhdessä keskustelemaan ja kehittämään asioita. Tämän lisäksi kiersin jatkuvasti ympäri Suomea nostajien ja valmentajien luona. Konttorissa istumalla ei tulosta tule. Yksi tärkeistä asioista silloisen menestymisen takana oli hyvä yhteishenki, mikä syntyi mm. edellä mainittujen seikkojen ansiosta.”

Jaska nostaa myös monia aiheita ja kysymyksiä keskustelun aiheiksi tuleville valmentajapäiville. Esimerkiksi Miesten painonnoston tilanne verrattuna muihin Pohjoismaihin, peruskunnon merkitys kaiken harjoittelun pohjana, sekä kovan asenteen merkitys harjoittelussa nousevat esiin.

Asiantuntijaluennoitsijoina paikalla on maajoukkueen pitkäaikainen manuaaliterapeutti Jimmy Taivaloja, SPNL:n ex-valmennus- ja koulutuspäällikkö sekä Maailmanmestari Karoliina Lundahl sekä Tampereen urheiluakatemian urheilupsykologi Tiina Röning.

Viikonlopun aikana tullaan käsittelemään mm. painonnostajan terveitä treenipäiviä edistäviä harjoituksia, harjoittelun ohjelmointia, valmentajan omaa henkilökohtaista kehittymistä sekä valmennuksen psyykkisiä ulottuvuuksia. Tämän lisäksi päästään seuraaman eri tasoisten urheilijoiden demoharjoitusta.

Lisätietoja ja ilmoittatumiset löydät alta:

SPNL Valmentajapäivät

Tervetuloa mukaan!