Sonja Hartio EM-5. Bukarestissa SE-tuloksin

Uusi viikko painonnoston 20- ja 23-vuotiaiden EM-kisoissa Romanian Bukarestissa alkoi suomalaisittain iloisissa merkeissä.
Vihtavuoren Pamausta edustava Sonja Hartio kilpaili 23-vuotiaiden sarjassa 64 kiloa. Hartio aloitti tempaamalla 80 kiloa, vain kaksi kiloa alle oman suomenennätyksensä. Toiseen nostoon kuormattiin uusi 23-v. SE 84 kiloa. Nosto oli milliä vaille valmis, mutta epäonnistui. Kolmanteen tehostettu veto vei tangon yli eikä ennätystä tempauksessa nähty.
Työnnöt olivat sitäkin loistokkaampia. Alkupainoksi suoraan omaa SE:tä sivuava 95 kiloa oli alkupala. Toisella työnnöllä SE koheni lukemaan 99 kiloa ja kolmannella saimme taas uuden 100 kilon työntäjän kun Hartio selvitti 102 kilon rautamäärän hyväksytysti suorille käsille. Yhteistulos 182 on myös uusi ikä- ja painoluokan SE.

64-kiloisten naisten sarjan voitosta käytiin tiukka kilpailu Venäjän Natalia Shaimanovan ja kotilavalla nostaneen Romanian Madalina Molien välillä.
Kumpikin tempaisi 90 kiloa, Molie ehti ensin eli voitti tempauksen. Työnnössä venäläinen nosti 112 kiloa romanialaisen jäädessä 111 kiloon ja näin sarjan kultamitali Venäjälle. Kolmanneksi nosti Ruotsin Daniela Gherman, jonka 89 kilon tempaus oli sarjan kolmanneksi paras suoritus, työnnön 103 sarjan neljänneksi paras, mutta yhteiskilot 192 siis pronssimitalin arvoiset, hienoa Ruotsi ja Gherman!

23-v. sarjan 64 kg tulokset

Sonja Hartio työntää 102 kg