Seurajoukkueiden SM-finaali Tamperella 21.11. – koronaohjeita

Täsmennyksenä/varmistuksena aiempiin tietoihin, punnitus tapahtuu klo 9-10, kilpailu alkaa klo 11.  Punnitus tapahtuu samanaikaisesti kahdessa pisteessä, järjestäjillä kaksi vaakaa.

Alla koronaan liittyvät ohjeet ja täsmennykset:

Seurajoukkuekilpailu 21.11.2020 / Nääshalli Tampere / Tampereen Pyrintö ry.

Aikataulu ja ohjeita osallistujille
Seurajoukkuefinaalissa noudatetaan valtioneuvoston ja Pirkanmaan alueellisen koronanyrkin antamia turvallisuusohjeita ja -suosituksia koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Kilpailu nostetaan kahdessa ryhmässä
1. naiset alkaa klo 11:00 – päättyy arviolta klo 12:45, (punnitus klo 9-10)
2. miehet alkaa klo 13:30 – päättyy arviolta klo 15:15 (punnitus klo 9-10)
Turvallisuussyistä punnitus järjestetään kahdessa eri tilassa. Punnituksessa urheilijoiden, huoltajien ja toimitsijoiden on pidettävä maskia ja noudatettava turvavälejä.

Kilpailun eteneminen:
Kilpailuryhmät 1 ja 2 jaetaan kolmeen viiden hengen alaryhmään, jossa on siis yksi kilpailija jokaisesta joukkueesta. Alaryhmät nostavat round -systeemillä kukin erikseen, kuitenkin niin että kaikki alaryhmät suorittavat tempausnostot ensin.
– Alaryhmien tempausten välissä on kolmen minuutin tauko, jossa välineet
puhdistetaan ja edellinen alaryhmä siirtyy kilpailu-alueelta omalle lämmittelyalueelleen.
– Kilpailuryhmän tempauksen ja työnnön välissä on kuuden minuutin tauko.
Kilpailuryhmien 1 ja 2 välissä olevan arviolta noin 30 minuutin tauon aikana lämmittely- ja kilpailuvälineet puhdistetaan ja ensimmäinen kilpailuryhmä poistuu. Ensimmäinen ja toinen kilpailuryhmä ei saa olla läsnä lämmittelyalueella yhtä aikaa. Huom! Kaikki ensimmäisen
kilpailuryhmän nostajat eivät välttämättä voi seurata kilpailua katsomosta, mikäli istumapaikat ovat täynnä.

Järjestäjä asettaa kilpailusaliin rajatun määrä tuoleja yleisölle niin, että 2 metrin turvaetäisyys voidaan säilyttää. Tuoleja ei saa siirtää. Salissa kaikkien muiden paitsi kilpailijoiden tulee käyttää kasvomaskia. Kisan seuraaminen ilman istumapaikkaa ei ole sallittua. Kilpailun
järjestäjä kehottaa yleisöä seuraamaan kilpailua ensisijaisesti internetlinkin kautta.
Korotuksien tekemisessä ja muussa kommunikoinnissa pyritään välttämään huutamista, huoltajilla tulee olla kasvomaskit. Korotukset tehdään korotuslapuilla, joiden käytön yhteydessä tulee käyttää käsidesiä.
Järjestäjä nimeää joukkueille lämmittelylavat ennakkoon ja merkitsee ne selvästi. Joukkueen nostajat ja huoltajat eivät saa oleilla toisille joukkueille nimetyillä lämmittelyalueilla ei kilpailun aikana, eikä myöskään kilpailun loputtua. Lämmittelytilassa voi olla läsnä kerralla kolme urheilijaa ja kaksi huoltajaa per joukkue. Myös toimitsijoiden määrä lämmittelytilassa
pidetään minimissä.

Esittely, palkintojenjako, poistuminen:
Turvallisuussyistä kilpailussa ei järjestetä koko kilpailuryhmän yhteistä esittelyä, vaan kilpailijat esitellään heidän saapuessa lavalle.
Samasta syystä ei myöskään järjestetä kaikille yhteistä palkintojenjakoa, vaan joukkueenedustaja(t) (joukkueenjohtaja, joukkueen kapteeni ja päävalmentaja) noutavat palkinnot yksi joukkue kerrallaan. Palkintojenjaon yhteydessä salissa ei saa olla yleisöä seisomapaikoilla, eikä lämmittelytilassa saa olla ylimääräisiä henkilöitä. Kilpailun päättyessä joukkueet poistuvat kisapaikalta porrastetusti, niin että ruuhkia ei synny ja turvavälit voidaan säilyttää.

Lämmittelytilassa maksimihenkilömäärä on yhteensä 30: (15 nostajaa, 10 huoltajaa, 5 toimitsijaa). Käsidesiä on järjestäjän puolesta kilpailupaikalla. Joukkueet vastaavat itse kasvomaskeista. Ainoastaan käynnissä olevaan kilpailuryhmään osallistuvat urheilijat voivat olla kilpailupaikalla ilman kasvomaskia.

SM-finaalin joukkueet ovat Rovaniemen Reipas (kaksi joukkuetta), Ounasvaaran Atleetti Klubi, Turun Atleettiklubi ja Tampereen Pyrintö,