Saarhelo tulosennätykseen Saksassa

Saksan Meissenissä käyty Sinisen Miekan kilpailu käytiin helteisissä olosuhteissa + 33°C. Anni Vuohijoki ja Marianne Saarhelo selviytyivät molemmat suhteellisen hyvin kuumissa olosuhteissa. Marianne Saarhelolla oli tempauksen aloituspainossa hieman haparointia, mutta toinen tempaus 90 kilolla oli vuoren varma. Kolmas tempaus 92kg oli lähellä onnistua, mutta painot tulivat hieman koukistuneille käsille ja painot tippuivat alas.

Työnnöt Marianne aloitti 110 kilosta, joka nousi helposti rinnalle, mutta ylöstyöntö suuntautui liiaksi taakse ja raudat tulivat takakautta alas. Toinen nosto onnistuneesti suorille käsille ja kolmanteen työntöön kuormattiin omat sarjan 64 kg ennätyslukemat 114kg. Marianne jysäytti painot suorille käsille ja yhteistulosennätykseksi kirjataan 204 kg.

Anni Vuohijoella oli tällä kertaa tempauksessa epäonnea. Ensimmäinen tempausyritys 91 kg oli varovainen ja veto jäi eteen. Toisella nostolla tankoon lastattiin 92 kiloa, joka viuhui takaa ylitse ja viimeinen 93 kilon tempaus oli jo  hieman väkinäinen vääntö, jossa lantio ei toiminut kunnolla. Tällä kerralla eivät tempaukset napsahtaneet kohdilleen, joten Annin

Sarjan voitti Saksan Sabine Kusterer 94kg tempauksella ja 114 kg työnnöllä, yhteistulos 208kg.

Kilpailun tulokset: https://pokal-der-blauen-schwerter.de/veranstaltung-2019/index.html

Kilpailuraportti: Arto Savonen, Meissen Saksa 30.8.2019

Suomen joukkue Sinisen Miekan olympiakarsintakisassa Saksassa. Kuvassa: Arto Savonen (oik.), Marianne Saarhelo, Anni Vuohijoki ja Mika Tiainen.

Liitetiedostot