Saarhelo aloitti Suomen ennätysten murskajaiset painonnoston MM-kilpailuissa

Marianne Saarhelo avasi suomalaissuoritukset Turkmenistanin Ashgabatissa pidettävissä painonnoston MM-kilpailuissa SE-lukemilla. Painonnostossa vaihtuivat painoluokat 1.11. ja Saarhelo tiputti nyt ensimmäistä kertaa 59 kilon sarjaan, jossa SE-standardit odottivat rikkomista.
– Painonveto meni hyvin ja oli helppo, mutta vaikutti kiloihin enemmän kuin kuvittelin. Se oli isoin painonveto tähän mennessä, mutta 59 on kyllä jatkossakin minun sarja!

Helsingin Heraklesia edustava Saarhelo aloitti tempaukset varmasti SE-raudoista 80 kiloa ja jatkoi yhtä varmasti 82 kilosta. Kolmanteen nostoon pyydetty 85 kiloa oli tänään hivenen liikaa, mutta rauta liikkui siihen malliin, että sen nousu on ainoastaan ajan kysymys.

Työnnössä Saarhelo avasi pelin tempauksen tapaan suoraan 98 kilon SE-painoista. Sen noustessa kevyesti toiseen nostoon lastattiin peräti 102 kiloa ja raudat nousivat edelleen suorille käsille. Tällä nostolla Saarhelo varmsti C-ryhmän neljännen sijan tiukassa kamppailussa. Kolmanteen nostoon lastattu 104 kiloa oli tänään liikaa, mutta kokonaisuutena kilpailu meni hyvin.

–       Parhaat Sinclairit vähään aikaan ja olen onnellinen SE-tuloksista. Kehitystä on tullut ja treenin suhteen ollaan hyvällä tiellä. Nyt vaan lisää volyymia ja tulokset nousevat!

Huomenna kilpailut jatkuvat suomalaisten osalta miesten 81 kilon sarjalla, jossa lavalle nousee Rovaniemen Reippaan Sami Köngäs.

Tulokset: Marianne Saarhelo, paino 58,58, tempaus 82 + työntö 102, sijoitus C-ryhmän jälkeen 4.

 

Marianne Saarhelo

Marianne Saarhelo, SE-tempaus 82 kg

Sarjan 59-kiloa C-ryhmän tulokset

Liitetiedostot