Saara Retulainen SE-tuloksella tempauksen 6. EM-lavalla

Turun Atleettiklubin Saara Retulainen aloitti Moskovan EM-kisansa tempaamalla ensin kilon alle SE:n, 87 kiloa, nostamalla toisellaan uuden SE:n 90 kiloa ja kokeili vielä kolmannellaan PE-painoa 92 kiloa. Tulos 90 kiloa oli sarjan 59 kiloa kuudenneksi paras. Loistosuoritus!
Toisena pääsiäispäivänä käydyn kilpailun työnnössä 108 kilon aloitus onnistui, jatkoyrityksille kuormatut 110 ja 111 kiloa eivät ylöstyöntöjen osalta onnistuneet, yritykset olivat erittäin hyviä.  Kisa kokonaisuudessaan oli hyvä: tempaus-SE ja yhteistuloksessa oma ennätys 198 kiloa jäi vain kilon Marianne Saarhelon SE-tuloksesta.  Yhteistulos 198 kiloa oikeutti EM-kisan sijaan 7.

Kuva: Isaac Morillas

Sarjan 59 kiloa voitti Azerbaidžanin Boyonka Kostova, joka ratkaisi mestaruuden viimeisellä työnnöllään. 116 kiloa oli kilon enemmän kuin Venäjän Olga Te’n ja Ranskan Dora Tchakounten työnnöt. Te voitti tempauksen onnistuen ensimmäisenä 95 kilon painoista. Saman kilomäärän tekivät myös Ranskan Dora Tchakounte (2.) ja Kostova (3). Työnnössä hopeaa sai Te ja pronssia Tchakounte 115 kilon työnnöillään.
Yhteistulokset: 1) Kostova 211, 2) Te 210, 3) Tchakounte 210 kg.  Tasainen mitalikolmikko.

Saara Retulaisen kommentit kisan jälkeen:
Kisassa tehtiin juuri se mitä etukäteen tavoiteltiin. Toki viimeiset nostot olisivat olleet vielä plussaa ja erityisesti työnnössä jäi tuntumaan siltä, että enemmän olisi ollut otettavissa.

Valmistautuminen kilpailuun oli monin osin erilainen kuin ennen mm. kokopäivätyön aloittamisen johdosta. Silti tuntui, että kaikki sujui todella hyvin. Tästä jatketaan samaan malliin kohti Kolumbian kisoja ja siellä otetaan nuo viimeisissä nostoissa olleet raudat!

Kisat jatkuvat: 6.4. tiistaina klo 10:00 nostaa Marianne Saarhelo 64-kiloisten B-ryhmässä ja klo 17 Anni Vuohijoki saman sarjan A-ryhmässä.

Saara Retulainen tempaa SE:n 90 kg

Naisten sarja 59 kg, oikeanpuoleisin sarake kertoo sijoituksen kokonaiskilpailussa