Saara Retulainen nosti kautta aikojen kovimmat suomalaisraudat

Turun Atleettiklubin Saara Retulainen teki parhaat Sinclair-pisteet suomalaisista naisista ikinä Saksan Meissenissä nostetuissa kansainvälisissä Sinisen Miekan kutsukilpailuissa. 93 kilon tempaus ja 115 kilon työntö 60.2 kilon omalla painolla antoi huimat 280,4 pistettä, jolla Retulainen voitti oman ryhmänsä myös naisten ja miesten vertailukelpoisilla Robi-pisteillä. Retulainen avasi kilpailukautensa loistavasti ja jatkaa sitä viikon päästä Rovaniemellä järjestettävissä PM-kilpailuissa. Kilpailukausi huipentuu joulukuun alussa Kolumbiassa järjestettäviin MM-kilpailuihin, jotka ovat myös ensimmäinen Olympiakarsintakilpailu.
Retulaisen kanssa samassa ryhmässä nosti Tampereen Pyrinnön Jutta Selin, joka ennätystä sivuavalla tuloksella 207 kiloa oli viides. Seuraavaksi suomalaisista nousee lavalle Ounasvaaran Atleettiklubin Hannes Keskitalo sarjassa 109 kiloa.
Saaran kommentit:
Oli hieno kisa! Kevään EM-kilpailut menivätkin sen verran heikosti, että oli kiva saada onnistumisen kokemuksia lavalla ja päästä näyttämään sitä kuntoa, mikä treenaamalla on saatu.
Tempaus lähti hyvin liikkeelle ja kroppa tuntui hyvältä, vaikka vähän jännitti ennen kisaa. Jäi sellainen fiilis, että jäi vielä varaakin vaikka ennätys nousi kolmannella.
Työnnössä rupesi tuntumaan ettei vielä ole ehditty treeneissä tehdä kovia tempauksia ja työntöjä samassa treenissä nilkan kuntoutuksen takia. Työnnön lämmittelystä on kuitenkin hiottu sopivan lyhyt, niin lavalle jäi voimia ja siellä sujui hyvin. Viimeisessä 119 kilon ylöstyönnössä yläselän pito petti, mutta jäipä jotain parannettavaa viikon päästä nostettaviin PM-kilpailuihin.
Jutta:
Kilpailut menivät hyvin. Tempaus tuntui todella hyvältä, mutta käännöt olisivat voineet mennä paremmin. Kokonaisuudessan kuitenkin hieno kilpailu!
Lisätietoa:
Antti Everi
Päävalmentaja / Suomen Painonnostoliitto
0468761000