Saara Leskinen aloitti suomalaisnostot MM-lavalla

Turun Atleettiklubin Saara Leskinen esiintyi ensimmäisenä suomalaisena painonnoston MM-kilpailuiden neljäntenä päivänä Thaimaan Pattayalla.

Leskinen nosti ensimmäistä kertaa 59-kiloisten sarjassa. Tempauksen alkupaino 86 kiloa nousi hyvin toisella yrityksellä, kolmanteen pyydetty uusi SE-rauta 89 kiloa oli hivenen liikaa.

Työnnössä Leskisen alkupaino 101 kiloa nousi helposti. Reipas kuuden kilon korotus toiseen työntöön ei tuottanut rinnallevedossa ongelmia, mutta ylöstyönnössä tasapaino petti ja kovasta taistelusta huolimatta painot kolisivat lavaan ennenaikaisesti. Kolmas työntösuoritus oli lähes toisen kopio.  Leskisen lopullinen sijoitus 22.

Nostajan kommentti kisan jälkeen:
”Tempauksen lämmittely tuntui vielä hyvältä, mutta lavalla ei vaan kulkenut. Työnnössä selkeästi huomasi jo lämmittelyssä, että jaloissa ei ollut yhtään mitään millä tehdä töitä. Kahden viikon päästä uusi yritys!”

Sarjan voitosta käytiin tiukka kilpailu Taiwanin Hsing-Chun Kuon ja Pohjois-Korean Hyo Sim Choen välillä. Choe voitti tempauksen ME-tuloksella 107 kiloa, Kuo jäi vain kilon. Työnnössä Choe teki myös ME:n 138 kiloa, mutta se ei riittänyt mestaruuteen. Kuo paransi tuoreen ME:n lukemaan 140 kiloa ja voitti näin maailmanmestaruuden yhteistuloksella 246 kiloa.