Rovaniemen Reipas voitti seurajoukkueiden SM-kultaa

Painonnoston seurajoukkueiden Suomen mestaruudesta käytiin lauantaina Tempaus-Areenalla, Espoossa juuri niin tiukka kamppailu mitä osattiinkin odottaa. Pisimmän korren veti lopulta SM-finaalin järjestävä seura Rovaniemen Reipas.

Kirkkain mitali ratkaistiin kahden rovaniemeläisseuran välillä. Hallitseva mestari Ounasvaaran Atleetti Klubi oli kakkonen ainoastaan 2,882 sinclairpistettä Reippaasta jääneenä. Reippaalle kultamitali on seurahistorian 27:s. Tampereen Pyrintö oli SM-finaalin kolmonen.

Aiemmista vuosista poiketen joukkueiden ankkureina olivat naisnostajat. Ratkaisu jäi näin kahden arvokisamitalistin, nuorten Euroopan mestarin Ounasvaaran Atleetti Klubin Aino Luostarisen ja naisten EM-pronssimitalistin Rovaniemen Reippaan Anni Vuohijoen välille.

Vuohijoen (oma paino 65,0 kg) yhteistulos 203 kiloa riitti lopulta, kun Luostarinen (67,7 kg) sai kasaan tasan 200 kiloa. Vuohijoki tempaisi 91 ja työnsi 112 kiloa. Luostarisen vastaavat lukemat olivat 90 ja 110 kiloa.

Jännittävässä lopputaistelussa molemmat yrittivät työnnössä kahdesti 118 kiloa, mutta kumpikaan nostajista ei saanut hyvistä yrityksistä huolimatta rautoja ylös.

Vuohijoki tähtää Pariisiin

Vuohijoen sinclairpisteet olivat finaalin parhaat naisten sarjoissa. Reippaan ankkuri oli huojentunut onnistuneen kisan jälkeen.

– Elokuisen polvioperaation jälkeen olen saanut varmuutta tempaustekniikkaani, vaikka harjoittelu on tapahtunut pienillä painoilla. Polvi tulehtui vielä leikkauksen jälkeen, mutta pikku hiljaa ollaan päästy treenaamaan – tällä hetkellä vielä vain pari–kolme kertaa viikossa.

– Ensisijaisena tavoitteena on nyt saada kroppa kivuttomasti ja tehdä ehjä harjoituskausi. Pariisin 2024 olympialaiset ovat tavoitteena, Tokion olympiapaikkaa lähellä ollut Vuohijoki paljasti.

Hän myönsi, että seurajoukkuekisaan valmistautuminen oli ahdistavaa. Hän oli tiiviisti mukana kisajärjestelyissä.

– Nyt nähtiin ehkä 75-prosenttista Annia, mutta tulos oli ihan kelpo. SE-raudat olivat kahdesti rinnalla, Vuohijoki totesi ja kiitteli joukkuekavereidensa panosta.

Helmi-maaliskuussa lääkäriksi valmistuva Vuohijoki kilpailee tänä vuonna vielä Saksan Bundesliigassa, mikäli se koronarajoitusten puitteissa onnistuu.

– Koulu on nyt ykkösasia, ja sen jälkeen alkaa valmistautuminen olympiakarsintaan, Vuohijoki sanoi.

Kirkanen teki 23-vuotiaiden SE:n

Reippaan mestarijoukkueessa nostivat Vuohijoen lisäksi Jannike Bäckström, Jukka Ylisoini, Rebin Rezazadeh, Antti Peltokangas ja Anette Kirkanen.

Kirkanen (57,25 kg) paranteli omissa nimissään olleita 23-vuotiaiden Suomen ennätyksiä työnnössä ja yhteistuloksessa sarjassa 59 kiloa. Rautaa nousi 170 kiloa (77+93).

Miehissä parhaan tuloksen tehtaili Ounasvaaran Atleetti Klubin Hannes Keskitalo (109,6 kg), joka kasasi 346 kiloa (150+196). Rovaniemeläinen valmistautuu ensi viikolla Uzbekistanin Tashkentissa alkaviin yleisen sarjan MM-kilpailuihin.

OAK:n joukkueesta Suomen ennätyksiin ylsi Väinö Suoniemi (94,1 kg). Hän paranteli omissa nimissään olleita 20-vuotiaiden tempauksen ja yhteistuloksen SE:tä sarjassa 96 kiloa. Rautaa nousi 293 kiloa (130+163).

Suomen ennätyksiin ylsivät myös Tampereen Pyrinnön Jutta Selin (74,9 kg) ja Ounasvaaran Atleetti Klubin kakkosjoukkueen Konsta Suoniemi (87,9 kg). Selin paranteli 76-kiloisissa 23-vuotiaiden Suomen ennätyksiä 204 kilollaan (91+113) ja Suoniemi 89-kiloisissa 17-vuotiaiden Suomen ennätyksiä 283 kiloa (130+153). Suoniemen tempaus on myös 20-vuotiaiden SE.

Turun Atleettiklubi sijoittui finaalissa neljänneksi ja OAK:n kakkosjoukkue viidenneksi.

Rovaniemen Reipas KUVA: JAARLI PIRKKIÖ