Roni Peltonen tempaisi nuorten SE:n ja PE:n, Hannes Keskitalo ja Jutta Selin toisen päivän parhaat

Porlammin Pamauksen Roni Peltonen tempaisi 20-vuotiaiden sarjan 105 kiloa Suomen ja Pohjoismaiden ennätyksen 153 kiloa sunnuntaina Lapin urheiluopistolla, Rovaniemellä päättyneissä painonnoston 20- ja 23-vuotiaiden SM-kilpailuissa.Peltonen paransi yhdellä kilolla Rovaniemen Reippaan Benjamin Pirkkiön nimissä olleita ennätyksiä. Hän teki hyvän yrityksen myös 23-vuotiaiden SE-painoista 156 kiloa.
Lokakuussa Puolassa käytäviin nuorten EM-kilpailuihin tähtäävällä Peltosella oli epäonnea työnnössä, sillä hän jäi ilman tulosta 181 kilon aloituspainoilla.

Ounasvaaran Atleetti Klubin Hannes Keskitalo voitti 23-vuotiaiden 105 kilon sarjan yhteistuloksella 300 kiloa (130+170). Keskitalo oli toisen päivän paras miesnostaja ja palkittiin myös kisojen parhaana 23-vuotiaiden miesnostajana.

Naisissa sunnuntaina tasollisesti parhaasta tuloksesta vastasi Tampereen Pyrinnön Jutta Selin, joka voitti tuplamestaruuden 69 kilon sarjassa yhteistuloksella 176 kiloa (77+99).

Päivän muut mestarit olivat Joensuun Puntti-Poikien Riikka Pulkkinen, RCFT Barbell Clubin Nea Hukkinen,  Ounasvaaran Atleetti Klubin Väinö Suoniemi, Alahärmän Kisan Antti Peltokangas, Raution Kisailijoiden Rene Roukala ja Tampereen Pyrinnön Aapo Ylä-Autio.

Seurojen välisissä pistekilpailuissa 20-vuotiaiden ykkönen oli järjestävä seura Rovaniemen Reipas ja 23-vuotiaissa Tampereen Pyrintö.

Koko kisojen parhaana naisnostajana (sekä 20- että 23-vuotiaat) palkittiin lauantaina 48 kilon sarjan voittanut Rovaniemen Reippaan Kirsi-Marja Mukkala. Paras 20-vuotias miesnostaja oli lauantaina 77 kilon sarjan voittanut Parkanon Puntin Samuel Kaikkonen.

Jutta Selin, Tampereen Pyrintö.  Toisen kilpailupäivän paras naisnostaja tempaa 77 kiloa.

Hannes Keskitalo, Ounasvaaran Atleetti Klubi.  Kisojen paras 23-vuotias miesnostaja tempaa 130 kiloa.

Seurojen välinen pistekilpailu:
20-vuotiaat: 1. Rovaniemen Reipas 30, 2. Tampereen Pyrintö 17, 3. Puntti-Karhut 13, 4. Raution Kisailijat 12, 5. Alavuden Urheilijat, Nummelan Voimailijat, Kuusankosken Kisa, Ounasvaaran Atleetti Klubi ja Parkanon Puntti 7.
23-vuotiaat: 1. Tampereen Pyrintö 30, 2. Rovaniemen Reipas 18, 3. Puntti-Karhut 18, 4. Herakles 14, 5. Parkanon Puntti 12, 6. Joensuun Puntti-Pojat 10.