PM-tulostiedotus

Painonnoston Pohjoismaiden online mestaruuskilpailut käynnistyivät naisten alle 55 kilon sarjalla.
Alavuden Urheilijoita edustava Siri Sytelä esiintyi kelvosti lavalla.
Hän aloitti tempauksen 70 kilon lastauksella. Hienon taistelun tuloksena oli onnistunut nosto tuomariäänin 2-1. Toinen tempausyritys 73 kg jäi eteen. Kolmas yritys samalla raudalla napsahti lähes täydellisesti kohdalleen. Tempauksen jälkeen Sytelä oli kolmantena.

Ensimmäisessä työnnössä Sytelä nosti 85 kiloa. Tuomarit kuitenkin hylkäsivät noston. Juryn päätöksellä nosto lopulta hyväksyttiin pienen tauon päätteeksi. Toisessa ja kolmannessa yrityksessä paras ruuti jäi piippuun. Sytelän yhteistulos 158 kiloa riitti kilpailussa neljänteen sijaan.

Sarjan voitti Norjan Sarah Hovden Øvsthus.

Nostajan kommentit:
Tänään oli hyvä päivä, mutta heikot jalat. Tempauksessa nousi oma ennätys. Työnnöt kääntyivät hyvin, mutta jaloista ei vaan tänään lähtenyt. En oikein tiedä mikä oli ongelmana. Jalkakunto oli jo ihan hyvällä tasolla. Nyt vaan kyykkäämään ja katse kohti seuraavaa kisaa!

Iiro Hartikainen 81-kiloisten mestari

PM-lavoilla hyvin viihtyvä Joensuun Puntti-Poikien Iiro Hartikainen aloitti 81-kiloisissa tempauksensa kun muut olivat työnsä tehneet.
121 kiloa nousi varmasti. Neljän kilon korotus vaati kaksi nostoyritystä mutta kolmannella tulokseksi pöytäkirjaan mainio 125 kiloa.
Toiseksi tempaisi ehjällä kolmen noston putkella Islannin Sigurdur Darri Rafnsson, mutta jäi jo viiden kilon päähän suomalaisesta.

Hartikainen aloitti työnnöt 141 kilosta, mikä nousi helposti. Ikäluokkansa uusi SE-rauta 146 nousi vaivattomasti rinnalle, mutta ylöstyönnöstä oli puhti pois.
Palautumisaikaa saadakseen Hartikaisen kolmannessa työnnössä nähtiin sitten komea 150 kilon kuorma. Tämäkin rauta nousi lähes näytösluontoisesti rinnalle, mutta loppuun asti taisteltu ylöstyöntö epäonnistui tangon oltua aavistuksen liikaa nostajan edessä.
Työnnössä Islannin Rafnsson lähti ottamaan kiinni Hartikaisen viiden kilon etumatkaa, mutta joutui tyytymään onnistuneiden nostojen osalta alkupainoonsa 135 kiloa. 145 tuli hänelläkin hyvin rinnalle, mutta ylöstyöntö ei toiminut nostajan toivomalla tavalla.
Yhteiskiloin 266 Iiro Hartikainen oli selvä ykkönen, Rafnsson keräsi 255 kiloa ja pronssimitalisti, niin ikään Islannin Arni Runar Baldursson 235 kilon yhteistuloksen.

Anna Ollikaiselle pronssia sarjassa 64 kiloa

Suni Supattran (Herakles, Helsinki) lähes valmis ensimmäinen tempaus 73 kilosta karkasi naisen käsistä yli taakse. Toinen nosto samasta onnistui heti perään. Kolmanteen nostoon lastattiin 76 kg. Päivän tulos 73 kiloa. Sijoitus tempauksen jälkeen viides.

Työnnön aloituspainot asetettiin 85 kiloon. Supattra teki huolellista ja tarkkaa työtä. Tuloksena onnistunut nosto.  Toiseen työntöön lastattiin 90 kg. Tämä paino teetti Sunille jo töitä. Ylöstyöntö oli rautainen ja hän selviytyi puhtaasti. Viimeiseen yritykseen pyydettiin ensin kaksi kiloa enemmän ja sitäkin korotettiin vielä neljällä. Siihen puhti ei enää riittänyt.
Yhteistulos 163 kg (73+90) riitti neljänteen sijaan.

Nostajan kommentit:
Tänään tuntui, ettei rauta painanut. Lavalla ei vain onnistunut. Seuraavaksi asetan tähtäimen kohti ensi vuoden SM-kilpailuja.

Anna Ollikainen (CF Kuopio Barbell Club) aloitti tempauksen kiloa painavammin. Suoritus oli onnistunut ja tasapainoinen. Kaksi seuraavaa yritystä 77 kilosta eivät tuottaneet tulosta. Jälkimmäinen, käytännössä valmis, yritys aiheutti hämmennystä urheilijan ja valmentajien keskuudessa. Se kuitenkin hylättiin tuomariäänin 2-1. Nähtävästi tuomarit katsoivat tangon pudotetun alas liian nopeasti.
Sijoitus tempauksen jälkeen neljäs.

Ollikainen aloitti työnnön 94 kilosta. Kaunis nosto tuotti tulosta. Toinen nosto 97 kg onnistui myös tyylikkäästi. Suoritus ei ollut erityisen helppo, mutta hoitui loppujen lopuksi rutiinin omaisesti. Kolmanteen nostoon lastausta korotettiin jälleen kolmella kilolla. Tasan sata kiloa jäi vielä haaveeksi. Yhteistulos 171 kg (74+97) oikeutti Ollikaisen viemään pronssin Kuopioon.

Nostajan kommentit:
Ensimmäinen kerta arvokilpailulavalla oli jännittävä kokemus. Onnistuin mielestänitodella hyvin. Tempaus kulki hienosti. Harmittavasti viimeinen nosto tuomittiin hylätyksi, vaikka sekin tuntui hyvältä. Työnnössä tuntui, että kaikki tulee ylös mitä nousee rinnalle. 100 kiloon ei ihan tänään puhti riittänyt. Seuraavaksi kovaa treeniä ja odotan mitä kisoja järjestetään.

Sarjan selkeä voittaja oli Tanskan Amanda Poulsen, joka tempaisi 84 ja työnsi 104 kiloa, yhteistulos 188 ylitti 12 kilolla hopeamitalistin, myös Tanskaa edustaneen Mille Søgaardin tuloksen.

Sonja Hartiolle hopeaa, Nelli Nurmelle pronssia sarjassa 71 kiloa

Painonnoston Pohjoismaiden mestaruuskilpailut päättyivät lauantain osalta naisten alle 71 kiloisten sarjaan.
Vihtavuoren Pamauksen Sonja Hartio ja Turun Atleettiklubin Nelli Nurmi järjestivät jännitysnäytelmän.

Nelli Nurmi aloitti tempaukset 79 kilosta. Rauta oli kevyttä ja pienillä korjauksilla hän otti homman hallintaan. Seurauksena onnistunut nosto.  Toisessa tempausnostossa lava meinasi loppua kesken nostajan askeltaessa eteenpäin. Urheilija hallitsi silti 82 kiloa. Kolmas yritys 84 kilosta jäi vaisummaksi eikä onnistunut. Sijoitus tempauksen jälkeen toinen.

Työntönostot Nelli aloitti sadasta kilosta. Ensimmäinen yritys epäonnistui vasemman jalan lipsahtaessa liukkaalla lavalla. Toisessa nostossa harmina oli puolestaan pieni pumppausliike vasemmassa kyynärpäässä. Kaikki jännitys kasautui viimeiseen ratkaisevaan työntönostoon. Tällä kertaa kaikki meni nappiin ja 100 kiloa nousi puhtaasti.
Yhteistuloksella 182 kg (82+100) Nurmi otti pronssia.

Nostajan kommentit:
En ole kauhean tyytyväinen kilpailuun. Tempaus on treeneissä kulkenut vähän heikommin, joten siinä kilpailutulos oli ihan ok. Työnnöt ovat treeneissä kulkeneet todella hyvin ja siinä kilpailutulos jäi vähän käden lämpöiseksi. Seuraavaksi tähtäimessä on niin ikään online-kilpailuna järjestettävä Crossfit Open helmikuussa.

Sonja Hartio käynnisti kisansa kilon raskaammalla raudalla kuin Nelli. Tankoon lastattiin 80 kg. Hän suhtautui haasteeseen vakavasti ja huolellisesti. Tuloksena oli helppo nosto. Toisessa yrityksessä nostajalle kävi tyypillinen ”työtapaturma”. Tanko putosi tästä syystä alas liian aikaisin. Heti perään hän kesytti samaisen 83 kilon haasteen.
Sijoitus tempauksen jälkeen 1.

Myös Sonja lähti työntöön sadan kilon kuormalla. Tuloksena oli hylätty nosto. Hän pudotti tangon liian aikaisin. Toiseen yritykseen tehtiin kilon korotus. Ehkä keskittyminen hieman herpaantui, tekniikka petti ja raudat putosivat liian aikaisin. Sonjankin osalta kaikki jäi siis ratkaisevan viimeisen työnnön varaan. Tälläkään kertaa suomalainen ei jäänyt ilman tulosta.
Yhteistuloksella 184 kg (83+101) Hartio nappasi hopeaa.

Nostajan kommentit:
Ensimmäisen työnnön hylkääminen yllätti ja siitä meni vähän pasmat sekaisin. Kun toisellakaan ei tullut tulosta, niin olin viimeisessä työnnössä todella tiukassa paikassa. Se nousi kuitenkin helposti ja tuntui, että olisin voinut työntää paljon enemmänkin. Tempauksessakaan ei ollut paras päivä, mutta kaiken kaikkiaan kuitenkin hyvä sijoitus vähän huonosti sujuneeseen valmistautumiseen nähden.

Norjan Veslemøy Kollstad tempaisi 80 kiloa, mutta oli työnnön etevin, 109 kiloa takasi samalla sarjavoiton.

Kisat jatkuvat huomenna klo 12.

Ryhmä 5: sunnuntai 29.11 klo 12.00
81 kg W Aino Linnamaa Hauhon Sisu
81 kg W Meri Ilmarinen Lohja-Lifting
87 kg W Nea Hukkinen Turun Atleettiklubi

 

Ryhmä 6: klo 13.30
89 kg M Väinö Suoniemi Ounasvaaran Atleetti Klubi (Rovaniemi)
89 kg M Antti Peltokangas Rovaniemen Reipas
96 kg M Jesse Nykänen Lahden Atomi

 

Ryhmä 7: klo 15.00
102 kg M Rebin Rezazadeh Rovaniemen Reipas
109 kg M Hannes Keskitalo Ounasvaaran Atleetti Klubi
+109 kg M Lauri Tuovinen Tampereen Pyrintö

Anna Ollikainen tempaa 74 kg KUVA: Jarno Tiainen

Supattra Suni tempaa 73 kg KUVA: Tomi Tolsa

Iiro Hartikainen tempaa 125 kg KUVA: Tomi Tolsa  

Iiro Hartikainen työntää 141 kiloa KUVA: Tomi Tolsa

Liitetiedostot