Peruskoululaisten mestaruuskilpailut 2024, Pori-kisaraportti

Painonnoston Peruskoululaisten Mestaruuskilpailut 2024: Toinen Kilpailupäivä

Porissa 4. helmikuuta 2024 – Painonnoston into oli korkealla toisen kilpailupäivän aikana, kun 22 poikaa ja 15 tyttöä ottivat mittaa toisistaan rautojen äärellä. Kisoissa vallitsi jälleen onnistumisen meininki, ja kaikki kilpailijat taistelivat upeiden tulosten puolesta. Kaiken kaikkiaan 76 peruskoululaista nähtiin kilpailemassa 21 eri kunnasta ja mikä mahtavinta, kaikki saivat tehtyä onnistuneet tulokset.

Pojat 67 kg sarja 1. Volmari Paananen, Tampere 2. Aku Nuorala, Kalajoki

Pojat 73 kg sarja 1. Kristen Sorvari, Ulvila 2. Ukko Minkkinen, Tampere 3. Teemu Mitrunen, Helsinki

2. Anni Isoviita, Pori

Toinen kilpailupäivä toi huomattavasti enemmän väkeä kisapaikalle, ja ilo katsomossa oli kosketeltavaa, kun isovanhemmatkin olivat saapuneet jännittämään nuorten puolesta.

Alexa Vainio, Pori

Katsomossa koettiin yhteistä jännitystä, kun kilpailijat ottivat mittaa toisistaan lavalla. Painonnosto on parasta paikan päällä.

Liisa Niva, Rovaniemi

2.Kisapäivän paras tyttönostaja oli rovaniemeläinen Liisa Niva, joka voitti tyttöjen 64 kilon sarjan. Liisan tempauksen tulos oli 61 kiloa ja työnnön tulos 74 kiloa, yhteistuloksen ollessa 135 kiloa. Liisan suoritukset näyttivät erittäin vakuuttavilta ennen viimeistä nostoa, ja hän uskalsi jopa haastaa itsensä 77 kilon työnnössä, vaikka tällä kertaa rauta oli liikaa. Pinja valittiin myös kilpailussa parhaana tyttönostajana.

Fiina Hietanen, Pori

Päivän toiseksi paras tyttönostaja oli porilainen Fiina Hietanen, joka jäi vain kolmen pisteen päähän Sinclair-pisteissä. Fiina teki vahvat tulokset yli 71 kiloisten sarjassa, ja Liisan yhteistulos 148 kiloa oli kilpailun korkein tyttöjen sarjassa.

Kai Ollonen, Rovaniemi

Poikien kilpailussa nähtiin jännittävä taisto heti alusta alkaen 61 kilon sarjassa, jossa 11 peruskoululaista kilpaili mitaleista. Sarjan kovimmasta tuloksesta vastasi jälleen kerran rovaniemeläinen Kai Ollonen, joka otti tempauksen kevyesti ja tyytyi toiseen tempausnostoonsa 77 kilosta, joka on uusi peruskoululaisten ennätys. Varaa jäi selvästi myös työntönostoihin, kun paras työntötulos oli 100 kiloa ja yhteistulos 177 kiloa. Hopeaa otti raumalainen Niilo Leino, joka oli ensimmäinen raumalainen näissä kisoissa, ja vain kilon päähän Niilosta jäi kalajokelainen Arttu Kallio. Myös työntö ja yhteistulos olivat uusia ennätyksiä peruskoululaisiin.

Arttu Kallio, Kalajoki

Kilpailut ovat nähtävissä jälkikäteenkin Puntti-Karhujen Youtube-kanavalla.

Painonnoston Peruskoululaisten Mestaruuskilpailut 2024: Ensimmäinen Kilpailupäivä

Porissa 3. helmikuuta 2024 – Ensimmäisenä kilpailupäivänä lavalle asteli yhteensä 23 tyttönostajaa ja 16 poikaa, jotka kaikki näyttivät huikeita suorituksiaan. Henkilökohtaisia ennätyksiä rikottiin useamman nostajan taholta, luoden jännittävää tunnelmaa Porin kisahalliin.

1. Pinja Eskelinen Joensuu
2. Inari Salmi Rovaniemi
3. Lumi Wikström Rovaniemi

1. Torbjørn Russell Rovaniemi
2. Tuisku Hirttiö Pori
3. Veeti Sulasalmi Rovaniemi

Päivän kovimmasta suorituksesta vastasi tyttöjen sarjassa Joensuun edustaja, Pinja Eskelinen. Hän teki uudet peruskoululaisten ennätykset 49 kilon sarjassa tempauksessa 59 kiloa, työnnössä 71 kiloa, ja yhteistuloksessa 130 kiloa. Pinja yritti viimeisellään työntönostollaan nostaa jopa 75 kiloa, mutta valitettavasti tanko ei aivan mennyt suorille käsille ja pyörähti takaa yli.

Pinja Eskelinen, Joensuu

Poikien sarjassa päivän parhaan tuloksen teki rovaniemeläinen Torbjørn Russell, joka tehtaili yhtälailla uusia peruskoululaisten ennätystuloksia 49 kilon sarjassa tempauksessa 62 kiloa, työnnössä 74 kiloa, ja yhteistuloksessa 136 kiloa. ”Tobbe” yritti kahdesti kuroa ylös 77 kiloa, mutta rytmi nostoissa ei osunut aivan kohdalleen.

Torbjørn Russell, Rovaniemi

Painonnosto on saanut suosiotaan nyt myös pienemmilläkin paikkakunnilla, ja vahvasti edustettuna oli avauspäivänä esimerkiksi Ranuan kunta, josta kisoihin osallistuivat Elias Kumpuniemi ja Mico Väärälä.

Elias Kumpuniemi, Ranua

Kuntakohtaisessa pistekilpailuissa mestaruuden vei Rovaniemi 82p. hopeaa 80p. Pori, pronssia Kalajoki 29p.

Juniori Cup

Kilpailu on osa painonnoston Juniori Cupia, jossa kisaillaan neljässä osakilpailussa ja lokakuun lopussa loppuhuipentumaan pääseen JC:n 6 parasta nostajaa alle 12-vuotiasta ja 13-16 vuotiasta tytöistä ja pojista.

Juniori Cupin kevätkilpailut uudistuvat. Kaikkia Painonnostoliiton jäsenseuroja pyydetään järjestämään lapsille ja nuorille seuran omat jäsenten/piirikunnallisten-väliset kilpailut viikolla 17.

Punttikarnevaalit

Perinteinen punttikarnevaalit järjestetään tänä vuonna 22.-26.7.2024 Tampereella Varalan Urheiluopistolla

Tule seuraamaan jännittäviä nostoja toisena kilpailupäivänä, kun painonnoston nuoret tähdet ottavat mittaa toisistaan mestaruuden toivossa Puntti-Karhujen Youtube kanavalta.