Painonnoston nuorten EM-kisojen suojelijaksi maakuntajohtaja Mika Riipi

,

24.9. – 3.10.2021 Rovaniemen Santasportilla pidettävien nuorten painonnoston EM-kilpailujen suojelijana toimii maakuntajohtaja Mika Riipi. ”Maakuntajohtaja kertoi olevansa mielellään mukana tapahtumassa, joka tuo Lappiin paljon kansainvälisiä vieraita ja jossa esitellään meidän upeita olosuhteita ja osaavia ihmisiä. Urheiluopisto Santasport ja sen ympäristöön kehitetyt urheilijaa tukevat toiminnot ovat poikkeuksellisen hienoja koko Euroopan mittakaavassa”, toteaa kisojen pääsihteerinä toimiva Marko Keskitalo.

 

Viime syksyltä, koronaepidemian johdosta, tämän vuoden syksyyn siirtyneiden kisojen valmistelut ovat sujuneet hyvin ja kisat ollaan valmiina toteuttamaan. Kisoihin oli ennakkoilmoittautunut viime vuonna yli 750 henkilöä ja Suomen lisäksi osallistujia oli tulossa 38 eri maasta. ”Tämä kertoo lajin kansainvälisestä suosiosta ja Rovaniemen kisojen suuresta kiinnostavuudesta. Toivottavasti tänä vuonna liikutaan samoissa lukemissa. Myös koronaa vastaan varaudutaan tehokkaasti”, kertoo Keskitalo.

 

Nuorten EM-kisojen esikisoina toimivat saman ikäluokan eli alle 20- ja alle 23-vuotiaiden SM-kilpailut, jotka pidetään 14.-15.8.2021 Santasportilla. Tuolloin nähdään muun Suomen maajoukkueen nostajien lisäksi Ounasvaaran Atleetti Klubia edustavien Hanno Keskitalon ja Aino Luostarisen valmius EM-kisoihin. Kaikkiaan Suomen nuorten maajoukkueeseen kuuluu kymmenkunta rovaniemeläisseurojen nostajaa, joten kannustettavia rovaniemeläisyleisöllä riittää. Eikä EM-mitalikaan kotikisoista olisi yllätys. Ainolla on jo 8 junioreiden EM-mitalia, joista neljä kultaa, kolme hopeaa ja yksi pronssi. Aino sijoittui seitsemänneksi nuorten MM-kilpailuissa Uzbekistanissa, alle 20-vuotiaiden N71kg sarjassa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mika Riipi on Lapin maakuntajohtaja ja vastaa työssään Suomen suurimman maakunnan tasapainoisesta aluekehittämisestä ja kestävästä kasvusta

20-23-vuotiaiden EM-kilpailut