Painonnoston nuorten EM-kisat siirtyvät vuoden 2021 syksyyn 

,

Lehdistötiedote 

24.7.2020 

Painonnoston nuorten EM-kisat siirtyvät vuoden 2021 syksyyn 

Julkaisuvapaa 

 

Suomen historialliset painonnoston nuorten EM-kisat siirtyvät koronan johdosta vuoden 2021 syksyyn. Euroopan painonnostoliitto (EWF) tiedotti siirrosta tänään pe 24.7.2020. 

Kisoihin oli ennakkoilmoittautunut yli 750 henkilöä ja Suomen lisäksi osallistujia oli tulossa 38 eri maasta.  

Tuntuu erittäin ikävältä, kun hyvin suunnitellut kisat eivät toteudukaan tänä syksynä. Tämä oli kuitenkin ainoa oikea ja vastuullinen päätös. Kaikki halukkaat eivät olisi luultavasti päässeet Suomeen vallitsevien matkustusrajoitusten johdosta ja luonnollisesti myös riski koronan leviämiseen kisojen kautta olisi ollut vielä suuri”, kertoo kisojen pääsihteeri Marko Keskitalo. 

Puitteet kisojen järjestämiseen Rovaniemellä ja Santasportilla ovat erinomaisessa kunnossa ja siellä nähdäänkin jo tänä viikonloppuna SM-kilpailuja 15-17 vuotiaiden osalta ja alun perin EM-kisojen esikisoiksi suunnitelluissa 20- ja 23-vuotiaiden SM-kisoissa 22.-23.8.2020. Suomen osalta hallinnassa oleva koronatilanne sallii kisatoiminnan järjestämisen ja kisojen seuraamisen. Luvassa onkin varmasti useita ennätyksiä ja upeita suomalaisnuorten huippusuorituksia, joita kannattaa tulla paikan päälle kannustamaan. 

Katseet siirretään tulevaan eivätkä jo tehdyt työt mene hukkaan sillä tulemme toteuttamaan kisamme suunnitelmien mukaisesti, nyt siis vain vuoden myöhemminKisojemme teemat on todettu erittäin hyviksi ja niiden kautta tulemme toteuttamaan ensi syksyn kisamme. Vastuullisuus, ekologisuus, yhteisöllisyys ja hyvinvointi eivät tämän haastavan kevään ja kesän aikana ole heikentyneet teemoina, päin vastoin,” toteaa Marko Keskitalo. 

 

Lisätietoja: 

Marko Keskitalo
nuorten EM-kisojen pääsihteeri
+358 50 4130009
marko.keskitalo@painonnosto.fi 

https://ejc2020.fi/