Painonnoston nuorten EM-kisat alkavat kuukauden päästä

 

 

Kuukauden päästä alkavien ja 24.9. – 3.10.2021 pidettävien nuorten (alle 20- ja alle 23-vuotiaiden) painonnoston EM-kilpailuiden valmistelut ovat hyvässä vaiheessa. “14.-15.8 pidetyt nuorten SM-kisat toimivat hyvänä kenraalina ja harjoituksena kisaorganisaatiolle”, toteaa EM-kisojen pääsihteeri Marko Keskitalo.

 

Kaikki maajoukkueet ovat saaneet maahantuloluvat rajaviranomaisilta ja majoitusvarauksia on tehty viime päivinä paljon. Maahantulon ehtona olivat tarkat suunnitelmat kisojen toteutukseen koronaturvallisesti. Suunnitelman mukaisesti kaikki urheilijat mm. testataan kotimaassaan tai heillä on rokotustodistus ja saapuessaan Rovaniemelle heidät kaikki vielä testataan. Testaamisesta huolehtii EM-kisojen pääyhteistyökumppani Mehiläinen. Suunnitelmat on tehty läheisessä yhteistyössä myös Santasportin, Lapin Sairaanhoitopiirin ja Rovaniemen kaupungin edustajien kanssa.

 

“Tällä hetkellä meillä ei ole mitään estettä miksei yleisö pääsisi seuraamaan näitä huikeita kisoja”, kertoo Keskitalo. Kisoissa nähdäänkin myös suuri joukko oman paikkakunnan urheilijoita, joten kannustettavaa yleisöllä riittääkin. Kisat aloittavat kevyimmät painoluokat ja kisojen edetessä siirrytään luonnollisesti myös lavalla raskaampiin painoihin.

EM-kisoihin on tulossa hiukan alle 500 nuorta urheilijaa ja muuta maajoukkueiden henkilökuntaan noin 200 henkilöä, kansainvälisiä kisatuomareita on kisojen aikana Rovaniemellä lähes 50 henkilöä. Maajoukkueita kisoissa nähdään 40 eri maasta.

 

Lisätietoja:
Marko Keskitalo
nuorten EM-kisojen pääsihteeri
+358 50 3229 447
marko.keskitalo@painonnosto.fi

ejwlc2021.fi
Instagram: @europeanjuniorchampionships