Päivitetty 1.4. PAINONNOSTOLIITON TIEDOTE KOSKIEN SUOMEN KORONAVIRUSTILANNETTA

,

Suomen Painonnostoliitto seuraa aktiivisesti koronavirustilannetta ja sen kehitystä.

Suomen hallitus (valtioneuvosto) suosittaa, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Lisäksi suositellaan, että myös muiden kokoontumisten järjestäjät harkitsevat riskiarvioiden pohjalta vastaavien tilaisuuksien järjestämistä. Valtion järjestämät isot seminaarit ja tapahtumat perutaan toukokuun loppuun saakka.

Suomen hallituksen ohjeistusta noudattaen Painonnostoliiton johtokunta on päätänyt siirtää Master SM-kilpailujen ajankohtaa kesäkuulle 2020. Tarkempi päivämäärä kilpailuille ja imoittautumisen uusi takaraja ilmoitetaan myöhemmin, tähän mennessä kilpailuun tehdyt ilmoittautumiset ovat voimassa.

15-17-vuotiaiden SM-kilpailut siirretään suunnitellusta 24.5. – 25.5.2020 ajankohdasta pidettäväksi elokuussa. Tarkempi päivämäärä kilpailuille ja ilmoittautumiselle ilmoitetaan myöhemmin. Tähän mennessä tehdyt ilmoittautumiset ovat voimassa.

Tilannetta seurataan tarkasti ja kilpailujen järjestämisen osalta seurataan yleisiä linjauksia ja suosituksia. Liitto ei tällä hetkellä ota vastaan lainkaan kilpailuanomuksia.

Liiton koulutustoiminta on pysäytetty toistaiseksi, koulutuksille pyritään saamaan uudet päivämäärät ja tarpeen vaatiessa niitä perutaan. Jokaisesta koulutustapahtumasta viestitään ilmoittautuneille erikseen.

Ohjeita ja suosituksia seuroille

Seurat päättävät järjestämästään harjoitus- ja muusta toiminnasta itsenäisesti riskiarvioiden pohjalta. Hallituksen 30.3. pitämän tiedotustilausuuden pohjalta Painonnostoliitto suosittaa seuroja perumaan kilpailut ja harjoitukset 13. toukokuuta 2020 asti.

Johtokunta suosittaa luopumista muusta kuin välttämättömästä matkustamisesta. Ulkomailta palaavien tulisi sopia harjoituksiin paluunsa ajankohdasta ja poissaolosta (kaksi viikkoa) yhdessä seuran edustajien kanssa.

Kotimaan tapahtumien osalta ( leirit, kotimaiset kilpailut) tilanteen kehittymistä seurataan tarkasti ja päätöksiä tehdään THL:n ja muiden viranomaisten suositusten mukaisesti.

Seuroille  ei suositella tällä hetkellä matkustamista ulkomaille turnauksiin tai leireille. Tilanne muuttuu tällä hetkellä niin nopeasti, että kiellot ja rajoitukset liikkumisen suhteen muuttuvat jopa tunneissa, joten sairastumisen lisäksi on olemassa riski, että rajoituksien suhteen voi joutua tahtomattaan jäämään karanteeniin toiseen maahaan.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, toimi paikallisten terveydenhuoltoviranomaisten ja THL:n ohjeiden mukaisesti ottamalla yhteyttä paikalliseen viranomaiseen ennen päivystykseen hakeutumista. Toimi näin myös, jos olet ollut läheisessä kontaktissa koronavirukseen sairastuneeseen henkilöön.

THL:n sivuilta löytyvät päivitetyt tiedot epidemia-alueesta. THL:n tiedotusta koronavirustilanteesta voi seurata täältä >>

Ulkoministeriön verkkosivuilta löytyvät uusimmat matkustustiedotteet. UM:n uusimmat matkustustiedotteet >>

Yleiset ohjeet

Sairaana/oireisena harjoittelemisesta on pidättäydyttävä ja yleisestä hygieniasta huolehdittava. Erityisen tärkeää tämä on riskiryhmiin kuuluvien sekä lasten ja nuorten suojelemiseksi.

Virustartuntoja voidaan ehkäistä tehokkaasti noudattamalla käsienpesu- ja yskimisohjeita. Lisätietoja koronaviruksesta ja käsienpesu- ja yskimisohjeet löytyvät THL:n www-sivustolta seuraavista osoitteista:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

Lisätiedot ja kysymykset: toimisto@painonnosto.fi