Miika Antti-Roiko nousee vuoden 2013 EM-pronssimitalistiksi

,

Euroopan painonnostoliitto on ilmoittanut vuoden 2013 EM-kilpailujen mitalien uudelleen jakamisesta. Tuolloin Kalajoen Junkkareita edustanut Miika Antti-Roiko nosti kilpailuissa työnnön viidenneksi tuloksella 196 kiloa. Kilpailujen jälkeen ilmaantui vuonna 2013 yksi dopingtapaus ja nyt tammikuussa 2022 ilmoitettiin toisesta tapauksesta, joka on tullut ilmi näytteiden jälkianalysoinnissa. Näin ollen Miika Antti-Roikon sijoitus kirkastuu pronssimitalin arvoiseksi.

Miika Antti-Roiko 2013 Albania

”Fiilikset on todella mahtavat! Mitali EM-kisoissa oli aina uran tärkein päämäärä ja sen saaminen näin vuosien jälkeenkin tuntuu upealta. Halusin aina voittaa sen niille hienoille ihmisille jotka oli auttamassa mua uran aikana. Ja toivottavasti tämä luo seuraavalle sukupolvelle nostajia Suomessa vielä enemmän uskoa siihen että me voidaan pärjätä maailman huipulla.” Kertaa tuntemuksiaan Miika Antti-Roiko

”Miikalle onnittelut ja hienoa, että saatiin hänelle kuuluva sijoitus. Tarkempaa tietoa nyt jälkianalyysissä esiin tulleesta löydöstä meillä ei tällä hetkellä ole. Tämä kuitenkin osoittaa sen, että puhtaasti urheilemalla pärjää myös arvokisoissa” toteaa Suomen Painonnostoliiton toiminnanjohtaja Timo Ruuhijärvi.