Meri Ilmarinen seitsemäs Georgiassa

Meri Ilmarinen, Lohja-Liftingin kokenut arvokisanostaja sijoittui Georgian EM-kilpailuissa painoluokassa 76 kiloa seitsemänneksi. Kilpailu alkoi kangerrellen kun tempauksen 94 kiloa keveydestään huolimatta jäi  loppuojennuksen osalta vajaaksi. Paikkausnosto oli tahtonosto, 94 kiloa nousi puoliraakana. 94 kiloa sivusi Ilmarisen nimissä olevaa sarjan suomenennätystä. Kolmannella yrityksellä tangossa oli 97 kilon kuorma, mutta nosto oli kopio ensimmäisestä – no lift.
Työnnöt Ilmarinen aloitti SE-painosta 118 kiloa, mutta ylöstyönnössä vasen kyynärpää teki pienen pumppaavan liikkeen mistä tuomaristo päätyi 3-0 noston hylkäämiseen. Toisella työnnöllä Ilmarinen työnsi uuden SE:n 120 kiloa, nyt suoritus oli joka osaltaan jämerä. 123 kilosta tehty kolmas työntö jäi ylöstyönnön osalta puhdittomaksi.
Kaksi suomenennätystä EM-lavalla on hyvä suoritus. Tempausnostoissa Ilmarinen oli yhdestoista ja työnnössä kuudes.
Kilpailun voitti hieman yllättäen Valko-Venäjän Darya Naumava, joka hävisi tempauksessa kaksi kiloa ennakkosuosikille, Espanjan Lidia Valentinille, mutta kiri kilot kiinni työnnössä numeroin 136-133. Naumavan yhteistulos 242 ja Valentinin 241.

Nostajan kommentit:

”Ei mennyt ihan niin hyvin kuin olisin toivonut. Tempaukset tuntuivat kevyiltä ja paremmilta kuin pitkään aikaan. Lämmittely meni hyvin, mutta lavalla paketti ei pysynyt täysin kasassa. Talven aikana on tullut normaalia vähemmän nostoja ja se näkyi lavalla. Puuttui se viimeinen terävyys.

Työntö tuntui yhtä kevyeltä kuin tempaus. Viimeinen rinnalleveto kun olisi tullut parempaan rytmiin, niin olisin työntänyt sen myös ylös. Voimien puolesta oli varaa.
Taso ei lopulta noussut ihan niin kovaksi kun ajattelin. Neljän viikon päästä Kolumbiassa nostetaan enemmän!”

Meri Ilmarinen tempaa 94 kg

Meri Ilmarinen työntää SE:n 120 kg

Naisten sarjan 76 kg lopputulokset

Liitetiedostot