Meri Ilmarinen 13. MM-lavalla

Meri Ilmarinen, Lohja-Lifting, oli ainoa A-ryhmässä kilpaillut nostajamme Turkmenistanin Ashgabatissa käytävissä MM-kilpailuissa.

Ilmarinen aloitti tempaamalla varmasti 94 kiloa. Kolmen kilon korotus sotki kuitenkin nostorytmin. Ponnistusvaiheen rytmi ei osunut oikea-aikaiseksi ja painot jäivät eteen molemmilla nostokerroilla.
Työnnöt Ilmarinen aloitti rutiinipainosta 116 kiloa. Nosto onnistui, mutta kahden kilon korotus toi ylöstyöntöön ongelman: kädet eivät suoristuneet tiukan tuomarilinjan vaatimuksia vastaaviksi ja nostot hylättiin. Ilmarisen iltapuhde tuotti kuitenkin sarjan 76 kiloa SE-tuloksiksi 94+116=210.  Tulos riitti kolmanteentoista sijaan, mikä on toistaiseksi paras suomalaissijoitus MM-kisoissa.

Nostajan kommentit:
”Kilpailu lähti tempauksessa hyvin käyntiin, mutta seuraavissa yrityksissä irroitus tuntui pehmeältä ja nostot sitten epäonnistuivat.
Työnnössä kääntö on tuottanut viimeaikoina vähän haasteita ja haasteellista se oli tänäänkin. Sen sijaan noston alku ja ylöstyöntö tuntuivat hyviltä.
Minulla ei ollut ihmeellisiä odotuksia kisaan, mutta vähän paremman tuloksen olisin halunnut tehdä. Hyvä sijoitus tästä tulee kuitenkin. Seuraavaksi pitää keskustella valmentajien kanssa, että kävisikö Suomen Cupin finaalissa parantamassa tulosta vai ottaako suoraan tähtäimen kohti kevään SM- ja EM-kisoja.”
Kilpailu maailmanmestaruudesta oli lopulta Kiinan Zhouyu Wangin ja Pohjois-Korean Jung Sim Rim´in välinen. Rim voitti tempauksen 119 kilon suorituksella Wangin118:ta vastaan, mutta työnnössä kiinalainen runttasi 152 kilon rautamäärän suorille käsille pohjoiskorealaisen jäädessä 150 kiloon. Näin Wang kokosi yhteiskilot 270, Rim  269.  Pronssille nosti nuorten ME-tuloksilla Equadorin Barrera Dajomes (tempaus 117, työntö 142, yhteistulos 259 kg).

Meri Ilmarinen (kuva: Eero Retulainen)

Torstaina nostavat Jani Heikkinen (sarja 109 kg klo 7:00) ja Hannes Keskitalo (sarja 102 kg klo 9:00)