Matias Tuovinen murskasi suomenennätyksiä Rönnin kisoissa

Oriveden Rönnin perinteiset painonnostokisat olivat samalla tempauksen ja työnnön SM-kilpailut. Kilpailut käytiin yleisen sarjan lisäksi 17- ja 20-vuotiaiden ikäluokissa sekä masters-sarjassa, paremmuus ratkaistiin Sinclair-pistein.

Kilpailun parasta antia nähtiin viimeisessä, miesten nostoryhmässä.

Tampereen Pyrinnön vielä 23-vuotiaiden ikäluokkaan mahtuva Matias Tuovinen rikkoi superraskaansarjan suomenennätykset niin miesten kuin tietysti omassa ikäluokassaan.
Tuovinen aloitti tempaukset 150 kilosta, lisäsi viisi kiloa toiseen ja vielä 6 kiloa eli SE-lukemat 161 kolmanteen nostoonsa. Kaikki menivät puhtaasti suorille käsille.
Työnnössä varma aloitus 185 kilosta, sitten oma ennätys 194 kiloa ja kolmanteen korotus suoraan yleisen sarjan SE-lukemaan, 202 kiloon. Sekin vaikutti helpolta; Matias Tuovisen iltapäivä oli täydellinen. Suomenmestaruus tempauksessa ja työnnössä ja siinä sivussa yhteistuloksen SE-lukemat 363 kiloa.

Miehissä tempauksen hopeaa nosti Lauri Tuovinen ja pronssia Rovaniemen Reippaan Antti Peltokangas.
Työnnössä järjestys  muuttui kuin Peltokangas äityi työntämään 180 kiloa, mikä oikeutti hopeapisteisiin. Peltokankaan kolmas työntö epäonnistui hiuksenhienosti, tangossa oli painoa 96-kiloisten sarjan SE-lukema 189 kiloa.  Lauri Tuoviselle pronssia.

Naisten sarjassa Alavuden Siri Sytelä voitti niin tempauksen kuin työnnönkin mestaruudet. Toiseksi molemmissa nostomuodoissa taisteli Tampereen Pyrinnön Sonja Koponen. Tempauksen kolmanneksi nosti Rovaniemen Reippaan Ronja Leppiaho. Piste-ero ykkösen ja kolmosen välillä oli vain 1,69 pistettä.

Työnnössä Sytelän ero toiseksi tulleeseen Koposeen oli vajaa neljä pistettä, pronssille työnsi Ounasvaaran Atleetti Klubin Sara Tervonen, joka jäi Koposesta sain 1,26 pistettä.

20-vuotiaissa naisissa selvästi paras oli Puntti-Karhujen Inka Tiainen.
Lumi Kononen Äänekosken Huimasta tempaisi toiseksi, Emma Laukkarinen Tampereen Pyrinnöstä kolmanneksi. Työnnössä Laukkarinen oli toinen ja Tampereen Jessica Selin kolmas, Kononen jäi ilman työntötulosta.

20-vuotiaiden miesten luokassa kaksi kultamitalia nappasi Puntti-Karhujen Eetu Hautaniemi. Tempaushopea meni Tampereen Pyrinnön Eliel Jännekselle, pronssi PuKan Joona Viitasaarelle. Työnnössä Viitasaari oli toinen, niin ikään Porin Veikko Ojala kolmas.

17-vuotisten tyttöjen ikäluokkaa hallitsi Ounasvaaran Kaisa Rautio, saman seuran Pinja Eskelinen voimaili toiseksi, Lempäälän Kisan Helmi Koikkalainen otti prossit molemmissa nostomuodoissa.

Masters-sarjaan osallistui vain kolme naista, joista Ounasvaaran Johanna Husa-Russell jäi ilman tulosta.
Masterseissa pisteet laskettiin erityisellä ikävuosikertoimella.
Molempien nostomuotojen mestaruus meni Alppilan Puntti-Weikkojen Satu Niemelälle, hopeat keräsi Pyrinnön Suvi Helin.

Matias Tuovinen, SE-paino 202 kg rinnalla

Matias Tuovinen, 202 kg suorilla käsillä