Masters SM-kilpailut päättyivät Rovaniemellä

Painonnoston masters-ikäluokkien SM-kilpailut päättyivät sunnuntaina Rovaniemellä, Lapin Urheiluopistolla.
Viimeisenä kilpailupäivänä lavalla nähtiin kaksi nuorinta ikäluokkaa, miehissä 40- ja 35-vuotiaat, naisissa 35-vuotiaat.

Naisten sarjoissa ensimmäisen, 49-kiloisten mestaruuden nappasi Joensuun Puntti-Poikien Elli Mustonen. Mustosen yhteistulos 122 kiloa (54+68) tuotti 190 Sinclair-pistettä.
Painoluokan mestaruudesta ennakoitiin tasaista kun Mustosen tavoin yleisen sarjan SM-kisoissa 49-kiloisissa esiintynyt ja mestaruuden voittanut Oulun APW:n Sadia Noor-E tavoitteli myös masters-mestaruutta. Mustonen hankki kahden kilon edun tempausnostoissa mikä pakotti Noor-E:tä työntämään kolme kiloa kovempia rautoja kuin Mustonen. Tuomarilinja oli kuitenkin ankara ja hylkäsi kaikki Sadia Noor-E:n työnnöt.

Päivän kovimmat pisteet ja ensimmäisen mestaruuden Ahvenanmaalle nosti maarianhaminalaista Styrkestället Barbell Clubia edustava Elin Lindqvist. Lindqvist keräsi 194 Sinclair-pistettä voittaessaan 64-kiloiset tuloksella 148 kiloa (66+82).

Päivän suomenennätyksistä vastasi raskaimman painoluokan järvenpääläisen Lake End Liftingin Tea Lindroos. 150 kilon yhteistulos koostui 66 kilon tempauksesta ja 84 kilon työnnöstä.

Miesten 40-vuotiaiden 96-kiloisissa Kurikan PunttiKlubin Mika Palomäen voittotulos 283 kiloa oli päivän kovin kilomäärä. Tempaustulos 122 ja työntötulos 161 olivat suomenennätyksiä myös, pisteitä Palomäki keräsi 319.

Pisteillä mitaten Rovaniemen Reippaan 81-kiloisten mestari Juhana Leppiaho pääsi toisena ikäluokassa lähelle 300 pistettä.

35-vuotiaiden mielenkiintoisin ja kovatasoisin kamppailu käytiin 89-painoluokan Lifting Varkauden John Tenhumäen ja Tampereen Pyrinnön Jere Johanssonin välillä.
Tenhumäki otti tempauksessa yhdeksän kilon edun Johanssoniin 122 kilon ikäluokka-ennätyksellä eikä tilanne työnnössä muuttunut: Tenhumäki 148, Johansson 140, mestaruus sarjan suomenennätystuloksella 270 John Tenhumäelle. Tenhumäen tulos oli pisteillä mitaten koko SM-kisan kovin (320 p.).

Seurojen välisen pistekilpailun voitti Porlammin Pamaus ennen rovaniemeläiskaksikkoa Reipas ja Ounasvaaran Atleetti Klubi.