Keskitalo ja Ylisoini SE-tuloksiin MM-lavalla

Painonnoston MM-kilpailujen erinomaiset suomalaissuoritukset jatkuivat Saudi Arabian Riadissa kun keskiviikkoaamuna lavalle nousivat ensin Ounasvaaran Atleetti Klubin Hannes Keskitalo ja heti perään Keravan Bodonoksen Janette Ylisoini. Keskitalo aloitti tempaukset varmasti 143 kilosta, mutta yritykset 148 kilosta olivat tällä kertaa liikaa. Työnnössä Keskitalo kuitenkin onnistui erinomaisesti aloittaen varmasti 180 kilosta ja jatkaen toisella 188 kiloon, jolla jo ohitettiin suurin osa pohjoismaisista kilpakumppaneista. Kolmanteen työntöön lastattiin uusi työnnön SE-lukema 193 kiloa, jonka niin ikään Keskitalo nosti vakuuttavasti suorille käsille. Tämä tiesi myös yhteistuloksessa uutta suomenennätystä 336 kiloa.

Naisten sarjassa 71 nostanut Janette Ylisoini aloitti tänään tempauksen korkealta 98 kilosta, jonka hän nostikin erinomaisesti heti ensimmäisellä yrityksellä. Seuraavaksi tankoon lastattiin 101 kiloa, josta varsinkin ensimmäinen yritys oli todella lähellä onnistua. Työnnöt sujuivatkin sitten vakuuttavasti. Ylisoini aloitti 114 kilosta ja jatkoi helposti 117 kiloon. Viimeiseen työntöön lastattiin uusi SE-rauta 120 kiloa, joka nousikin tänään jopa kevyen oloisesti. Yhteistulos 218 kiloa sivuaa yhteistuloksen SE:tä ja parannusta olympiakarsintaan laskettavaan tulokseen tuli peräti 15 kiloa edellisestä noteerauksesta.

Jo toissapäivänä saman painoluokan Ounasvaaran Atleettiklubin Aino Luostarinen onnistui  MM-lavalla  tehden neljä hyväksyttyä nostoa. Luostarinen aloitti tempaukset 87 kilosta ja jatkoi onnistuneesti 90 kilolla. Oma ennätysrauta 92 kiloa jäi täpärästi etupainoiseksi. Työnnössä Luostarinen jatkoi hyviä suorituksia avaten nostot 112 kilosta. Seuraavan nostoon laitettu 115 kiloa vaati kaksi yritystä, mutta nousi lopulta onnistuneesti suorille käsille.

 

Keskitalon,  Ylisoinin ja Luostarisen sijoitukset selviävät muiden ryhmien nostojen jälkeen. Seuraavana suomalaisista lavalle nousee Tampereen Pyrinnön Jutta Selin, joka nostaa torstaina naisten sarjassa 76 kiloa.

Hannes Keskitalon omat kommentit:
Vuosi on ollut vaikea selän ym. asioiden kanssa ja se on näkynyt valmistautumisessa. Turkin leiri tuli hyvään väliin, mutta ei sielläkään ehtinyt ihmeitä saada aikaan. Tempauksessa varmasti näkyi myös juuri sairastettu flunssa. Työntö sitten onnistuikin yllättävän hyvin.

Janette Ylisoinin omat kommentit:

Valmistava treeni on sujunut tosi hyvin eli kilpailussa tehty erinomainen tulos oli kunnon mukainen. Muutenkin kilpailu sujui hyvin – erityisesti työntö, jossa tein uuden ennätyksen! Työnnöt myös parani lavalla nosto nostolta ja viimeinen työntö oli jopa paras.

Aino Luostarisen omat kommentit:
Tuntui, että jäi varaa isompaankin, mutta ei voi kyllä enempää itseltä vaatia. Koko kesän ja syksyn oli ongelmia selän kanssa treeneissä. Turkin viimeistelyleiri tuli tosi hyvään kohtaan ja sain siellä merkittävästi nostettua tasoa siitä mitä olisin kotona arjessa pystynyt tekemään. Nyt kun saa vaikka parikin kuukautta treenata ehjänä, niin mitähän sitten saakaan kisoissa aikaiseksi. Nyt pohjakunto on tämä ja tästä noustaan entistä isompiin kiloihin.