Karoliina Lundahl seuraava Suomen Painonnostoliiton puheenjohtaja

Suomen Painonnostoliiton syyskokous pidettiin 27.10.2022 ja kokouksessa yhteisistä asioista oli päättämässä yhteensä 39 seuraa. Asialistalla oli liiton sääntömääräisiä asioita, joista varmaankin suurin kiinnostuksen kohde oli uuden puheenjohtajan valinta kaksi kautta puheenjohtajana toimineen Tarmo Kuusiston tilalle.

Puheenjohtajaksi oli ehdolla kaksi vahvaa ehdokasta, joista lopulta ilman äänestystä valittiin uudeksi puheenjohtajaksi Karoliina Lundahl. Valinta oli liiton historiassa ensimmäinen kerta kun nainen valittiin puheenjohtajaksi. Kokouksessa valittiin myös johtokuntaan uusia jäseniä, joiden joukossa oli myös uusia tulokkaita. Kaksivuotiskaudelle erovuoroisten (Henrik Tallbacka, Raimo Turunen ja Tero Honkasalo) tilalle valittiin Tomi Tolsa, Heikki Keskitalo ja Raimo Turunen. Heidän lisäkseen yksivuotiskaudelle johtokuntapaikastaan luopuneen (Sari Kola) tilalle yksivuotiskaudelle valittiin Ina Pajula. Varajäseniksi johtokuntaan valittiin Juuso Tuulinen ja Sadia Noor-E.

Sääntömääräisten asioiden lisäksi kokouksessa oli runsaasti seurojen kokoukseen tuomia ehdotuksia, jotka käsittelivät niin liiton toimintasäännön muutoksia, kuin mestaruuskilpailusääntöjäkin. Esityksien käsittelyssä hyväksyttiin muun muassa muutos liiton toimintasääntöön, jolla seuraavassa syyskokouksessa 2023 johtokuntaan lisätään kaksi (2) urheilijajäsentä. Muutoksia hyväksyttiin myös seurajoukkuekilpailun ja Masters SM-kilpailujen sääntöihin.

Karoliina Lundahl

”Kiitos tuestanne! Olen ylpeä kun valitsitte minut Suomen Painonnostoliiton puheenjohtajaksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle.

Suomalainen painonnosto on nousussa. Menneiden vuosien yhteistyö ensin Vierumäen kanssa koulutusten ja leiritysten nimissä ja nyt Varalan ja Lapin Urheiluopiston kanssa tuottaa tulosta. Nykyinen Junior Cup-kilpailujärjestelmä on herättänyt kansainvälistä huomiota, kun suomalaiset nuoret painonnostajat kahmivat mitaleita eri ikäluokkien mestaruuskilpailuista. Yhteistyö kahvakuulan ja toiminnallisen urheilun kanssa viittaa voimailulajien suosion kasvuun.

Peruskoulun opettajana toimin jatkuvasti muuttuvassa yhteisössä jossa pyrimme toimimaan suunnitelmallisesti niin ettei päivä menisi tulipaloja sammutellessa. Ammatillinen osaaminen auttaa selviämään näistäkin tilanteista ja sitä samaa ammattimaista asennoitumista peräänkuulutan tähän vapaaehtoistyöhönkin.

Olen painonnostaja, valmentaja ja valmentajakouluttaja. Viimeiset viisi vuotta olen ollut keräämässä kokemusta järjestötasolla kansainvälisillä kentillä. Minulla kunnia johtaa Suomen Painonnostoliittoa, mutta yksin en pysty mihinkään. Kootaan energiamme yhteen ja mennään eteenpäin. Yhdessä!”