Jukka Ylisoini pisti nuorten Suomen ennätykset uusiksi Kemijärvellä

Rovaniemen Reippaan painonnostaja Jukka Ylisoini nousi 300 kilon kerhoon kansallisissa kilpailuissa 5. joulukuuta CrossFit Kemijärven tiloissa. Ylisoini pisti romukoppaan vanhat nimissään olleet 20-vuotiaiden 109-kiloisten Suomen ennätykset ja jysäytti tasaraudat 300 kiloa, jotka koostuivat 130 kilon tempauksesta ja 170 kilon työnnöstä.

Yhteistuloksen SE parani kertarysäyksellä 14 kiloa. Taivaan tulien kaupungista tuliaisina oli myös tulosraja helmikuussa Kouvolan Kuusankoskella käytäviin yleisen sarjan SM-kilpailuihin.
– Lähdin hakemaan täältä SM-tulosrajaa 290 kiloa, mutta kun nostot kulkivat, niin samahan tuo oli lastauttaa tankoon vähän isompia rautoja. 300 kiloa oli jopa pieni yllätys, reilu vuosi sitten Keravalta Rovaniemelle muuttanut Ylisoini, 17, makusteli.

Ylisoini opiskelee Ounasvaaran urheilulukiossa ja tähtää kansainvälisille areenoille. Kehitystahti on ollut tänä vuonna Petri Tannisen valmennuksessa lupaava. Ylisoini kilpailee myös klassisessa voimanostossa, jossa hänen nimissään ovat 18-vuotiaiden 120-kiloisten Suomen ennätykset jalkakyykyssä ja maastanostossa.
– Seuraava kisa on jo kahden viikon kuluttua, kun Rovaniemellä nostetaan nuorten PM-onlinekilpailut, Ylisoini taustoitti kovaa kilpailutahtia.

Nuorten PM-kisat piti alun perin järjestää Norjan Larvikissa, mutta ne muuttuivat kotilavakilpailuiksi. Suomen joukkue kisailee Lapin urheiluopistolla 19.–20. joulukuuta.

 

Naisten kovimmat kilot kesytti Tampereen Pyrintöä edustava kittiläläinen Anni Rastas. Yli 87-kiloisissa syntyi kansallisesti tasokas yhteistulos 177 kiloa (77+100).
– 100 kiloa ei ole ihan jokapäiväistä herkkua. Viimeksi se nousi vuonna 2018, Rastas muisteli.
Hän on asunut pari vuotta Kittilässä ja harjoittelee Levillä.
– Välillä en treenannut painonnostoa, mutta nyt punttitreenit maistuvat pitkästä aikaa. Harjoittelen edelleen Jenni Puputin laatimilla ohjelmilla, Rastas kertoi.

Kemijärven kisalavalla syntyneellä tuloksella ja sen parantamisella voi lähteä hakemaan menestystä Kuusankosken SM-kisoista.

Masters-ikäluokissa päivän ennätystehtailija oli Rovaniemen Reippaan Teuvo Tepsa, joka työnsi 104 kiloa. Se on 60-vuotiaiden Suomen ennätys sarjassa 81 kiloa.

Jukka Ylisoini työntää 170 kiloa Kemijärvellä KUVA: Jaarli Pirkkiö

 

 

Liitetiedostot