Johtokunnan tiedote 2/2024

Sunnuntai-iltaisessa 11.2.2024 lyhyessä kokouksessa (2/2024) paikalla olivat johtoryhmä Karoliina Lundahl, Tomi Tolsa ja Juuso Tuulinen, varsinaiset jäsenet Ina Pajula ja Pasi Vierelä sekä varajäsenet Markku Inkeroinen ja Jyri Ruutu ja liiton kunniapuheenjohtaja Esa Lomma. Ensimmäisenä asialistalla oli keskustelu toiminnanjohtaja Timo Ruuhijärven lomautuksesta. Taloudellisen tilanteen huomioon ottaen johtokunta päätti erottaa toiminnanjohtajan tuotannollisin ja taloudellisin perustein, jonka takia työtehtävä lakkautetaan toistaiseksi. Tämän takia SPNL aloittaa organisaatiouudistuksen suunnittelun. Toiminnanjohtaja Timo Ruuhijärven viimeinen työpäivä on 15.3.2024.

Pohjoismainen painonnostoliitto (NWF) piti ylimääräisen kongressin 7.2.2024, jossa päätettiin uusista NWF:n kilpailusäännöistä ja urheilijakomission vaaleista. Pasi Vierelä edusti Suomea ja valittiin jatkamaan edustusta NWF:n kokouksissa.

Nyt hyväksytyissä NWF:n kilpailusäännöissä on kymmenen painoluokan sijasta kuusi painoluokkaa jokaisessa ikäluokassa. Alimmissa ja ylimmissä painoluokissa kilpaillaan Sinclair (tai muu vastaava) pisteissä. Tämä prosessi alkoi jo syksyllä 2021, kun Tanska teki esityksen miten kilpailutapahtumaa voidaan saada mielenkiintoisemmaksi kun alimmissa ja ylimmissä sarjoissa ei ole paljon kilpailijoita. Samalla hyväksyttiin myös kolme nostajaa per painoluokka.

Kilpailutapahtuman järjestämiseen asetettiin IWF:n sääntöjä myötäilevät aikarajat. Kilpailun järjestäjän tulee lähettää kutsu kolme (3) kuukautta ennen tapahtuman kongressia, alustavat ilmoittautumiset tehdään kaksi (2) kuukautta ennen ja lopulliset ilmoittautumiset 14 päivää ennen kongressia. Lopullisella ilmoittautumislistalla (final entry) voi olla vain urheilijat jotka oli ilmoitettu alustavissa ilmoittautumisissa.

NWF:n urheilijakomissio jatkaa samalla kokoonpanolla vuoden 2024 yleisiin PM-kilpailuihin asti, jolloin siellä pidetään vaalit. NWF:n nettisivuilta löytyvät nimet kaikista 18 vuotta täyttäneistä nostajista, jotka ovat edustaneet maataan PM-kilpailuissa. Nämä urheilijat ovat edustuskelpoisia vaaleissa, koska he ovat nostaneet PM-kilpailuissa vuosina 2020-2023. Färsaarille matkustavat urheilijat äänestävät seuraavat urheilijaedustukset niin että jokainen urheilija äänestää vain oman maan edustajia, yksi mies- ja yksi naisedustaja.

Vuosikertomuksen 2023 kirjoittaminen on alkanut NKP Jarno Tiaisen johdolla ja Jarno tulee pyytämään eri osuuksien tekstejä jaostoilta ja asiantuntijaryhmiltä. Autetaan Jarnoa! SPNL:n 1. varapuheenjohtaja Tomi Tolsa auttaa talousasioissa osoitteessa talous@painonnosto.fi. SM-kilpailuiden järjestelyt ovat hyvissä käsissä ja Kalajoelle odotetaan paljon osallistujia. Verryttelylavoja on viisi ja tuomareiden ilmoittautumista odotetaan – ethän jätä sitä viime tippaan!

Asiantuntijaryhmien haku päättyi 8.2.2024 ja johtokunta hyväksyi kaikki hakemukset. Ryhmien kokoonpanot löytyvät SPNL:n nettisivuita liiton organisaatio.