Johtokunnan kokoustiedote 7/2023

Puheenjohtaja Karoliina Lundahl avasi kokouksen ja sääntömääräisten pykälien jälkeen ensimmäisenä käsiteltävänä asiana oli Rovaniemen Reippaan ja SPNL välinen sopimus, joka liittyy 2024 RoRe:n järjestämiin Masters MM-kilpailuihin. Sopimusluonnos käytiin läpi kokouksessa ja siihen lisätiin viittaus SPNL Mestaruuskilpailujen 12 §. Sopimuksen on tarkoitus olla allekirjoitettuna 15.9.23 mennessä.

Seuraavaksi käsiteltiin SPNL päävalmentaja Antti Everin ja nuorten vastuuvalmentajien Juha Kukkonen ja Rebin Rezazadeh yhdessä urheilijaedustajien ja VKA:n varapuheenjohtaja Teemu Roinisen kanssa valmistelema esitys nuorten valmennuspoolin laajentamisesta. Pykälän yhteydessä käytiin myös läpi liiton valmennussopimusten päivitykset.

Esitys hyväksyttiin ja valmentajapooliin valittiin seuraavat valmentajat:

 • Fanny Niemelä (Alppilan Puntti-Weikot)
 • Laura Niemelä (Lohja-Lifting)
 • Ari Moilanen (Ounasvaaran Atleetti Klubi)
 • Anni Jääskeläinen (Porlammin Pamaus)
 • Rami Viitasaari (Puntti-Karhut)
 • Juho Mitrunen (Herakles)
 • Juha Mikkola (Puntti-Karhut)
 • Arto Lähdekorpi (Parkanon Puntti)

Talouskatsauksen osalta todettiin, että liiton talous tulee olemaan kuluvana vuonna tiukka. Edellisen vuoden tuotoista ollaan jonkin verran jäljessä, mutta koulutustuottojen osalta loppuvuosi näyttää vielä positiiviselta. Liiton kuluja tulee tarkastella kriittisesti ja positiiviseen tai nollatulokseen pääseminen vaatii panostusta koulutusten toteuttamiseen. Pykälän yhteydessä käytiin myös keskustelua olympiakarsintaan kuuluvista kilpailuista, joissa urheilijoiden tulee käydä pysyäkseen mukana karsinnassa. Keskustelun pääasiallisena aiheena oli, tulisiko SPNL tukea vain punnituksessa käyvää urheilijaa. Lopputuloksena todettiin, että olympiakarsintaan osallistuvien urheilijoiden määrä ei ole kovin suuri, eikä yksittäisen urheilijan tukeminen ole liiton kokonaistalouden kannalta merkittävää. Todettiin kuitenkin, että mikäli urheilija käy vain punnituksessa, tulee hänellä olla siihen riittävä ja todennettavissa oleva syy.

Samassa pykälässä keskusteltiin myös SPNL:n strategiapäivien järjestämistä PM-kilpailuiden yhteydessä sunnuntaina 12.11.2023 Rovaniemellä. Tarkoituksena on kutsu kaikista asiantuntijaryhmistä edustaja ja varapuheenjohtaja, sekä johtokunta. Päätettiin toteuttaa, mikäli järjestelyt mahtuvat liiton 2023 budjettiin. Lopullinen päätös asiasta tehdään 30.9.2023 mennessä.

Kesäkuun kokouksessa päätettiin lisätä nuorten joukkueille ulkopuolista apua. Nyt kokouksessa todettiin tämän asian hoituvan nuorten valmentajapoolin laajentamisella. Muuten SPNL toimiston työtä tukemaan päätettiin nimetä Nuoriso- ja koulutuspäällikön tueksi Tähtiseura auditointiin Niina Saarman-Bartholdi.

Asiantuntijaryhmien toimintaa käsittelevässä pykälässä ensimmäisenä oli Valmennuksen ja koulutuksen asiantuntijaryhmä. Heikki Keskitalo esitteli VKA:n ehdotuksen 2024 SM-kilpailujen tulosrajoihin, jonka todettiin kokouksen osallistujien mielestä olevan kannatettava uudistus. Ehdotus tullaan laittamaan kommentoitavaksi seuroille ja muille asiantuntijatyhmille, jonka perusteella asia tullaan päättämään loppuvuoden 2023 aikana. Vuoden Parhaiden valintakriteerien listaus käytiin myös läpi ja sitä tullaan käyttämään, kun vuoden 2023 palkittavia valitaan. Käsittelyssä oli myös Kilpailutoiminnan asiantuntijaryhmän esitykset, joista ensimmäinen koski Masters SM-kilpailujen järjestämistä. Kokouksessa todettiin, että KTA:n esitys kilpailujen jakamisesta kahteen osaan on kannatettava. KTA:lle annettiin myös ehdotuksen mukaan valtuudet jakaa kilpailujen ikäryhmät haluamallaan tavalla. Toisena asiana hyväksyttiin KTA:n ehdotus Esa Lomman nimeämisestä 2024 Pariisin Olympialaisten toimihenkilökandidaatiksi.

Tulevista tapahtumista ja niiden määräajoista todettiin seuraavat:

 • Nuorten PM-kilpailut Rovaniemi 10.–11.marraskuu 2023
  • 27.10.2023 Final Entry
 • NWF kongressiin ehdotukset mitalien saajiksi pitää ilmoittaa 15.9.2023 mennessä
 • Seurajoukkuekilpailun syyskierroksen tulokset tulee olla liitossa 4.11.2023
 • Syyskokous tullaan järjestämään 24.11.2023 klo 16:00 alkaen
  • Kokouksen tiedot sekä materiaalit lisätään liiton tapahtumakalenterin alle. Lisäksi syksyn henkilövaalien ehdokkaille annetaan mahdollisuus vaalityöhön.
 • Valtionavustus 2024 hakemuksen teko aloitetaan ja se valmistuu 30.11.2023 (edellisenä vuonna ollut hakemuksen lähetys on pitänyt tehdä 1.12.22 mennessä).

Uudet SPNL-Jäsenseurahakemukset on hyväksytty aikaisemmin sähköpostilla:

 • POLTE Tampere ry
 • Wasa Functional Fitness ry

Muissa asioissa todettiin vielä läpi Patentti- ja rekisterihallitukselle tehtävä johtokunnan kokoonpanon muutosilmoitus ja sen ajankohta. Käytiin myös läpi SPNL pyytämät tarkennukset IWF:ltä ja EWF:ltä miten arvokilpailuihin mahdollisesti osallistuvien Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoiden neutraaliuus taataan. Asiaan liittyvät kirjeet on vastaanotettu 21.7.2023.

Heikki Keskitalo esitteli hankkeen, minkä avulla Realanalyzer-laiteen testikäyttöä voidaan tarjota SPNL jäsenseuroille ilmaiseksi. Asiasta tullaan tekemään vielä erillinen tiedote seuroille.

SPNL on hankkinut viisi lippua sopimushintaan Kansainvälinen voimaharjoittelukonferenssi Jyväskylään. Käytiin keskustelua mahdollisista osallistujista.

Pykälän lopuksi todettiin vielä, että tiedottamisen helpottamiseksi SPNL nettisivujen käyttöoikeudet annetaan asiantuntijaryhmille.

Seuraavan kokouksen ajankohdaksi valittiin 11.10.2023