Johtokunnan kokoustiedote 6 / 2023

Suomen Painonnostoliiton johtokunta kokoontui 20.6. Asialistalla oli arvokisajoukkueiden nimeämisiä ja muita liiton omaan toimintaa oleellisesti kuuluvia asioita. Kokouksessa kunnioitettiin hiljattain poismenneen Raimo Turusen muistoa hiljaisella hetkellä.

Sääntömääräisten pykälien jälkeen todettiin SPNL hallituksen kokoonpanon muuttuneen kun 2. varapuheenjohtaja on poissa. Tällöin 1. varajäsen Juuso Tuulinen nimetään johtokuntaan ja hän toimii seuraavaan syyskokoukseen asti, jossa Raimo Turusen loppukauden ajaksi valitaan uusi varsinainen johtokunnan jäsen.

Kokouksessa käytiin läpi myös liiton yhdenvertaisuuskyselyä ja Hyvä hallinto työryhmän johtokunnalle antamia kehitysehdotuksia. Ryhmän kokoontumisissa oli noussut esiin akuutteina asioina liittojohtokunnan tiedottamiseen ja liittokokouksiin liittyviä kehitysehdotuksia. Kokouksessa käytiin läpi liiton talouskatsaus ja sen seurantaan liittyviä suuntalinjoja.

Kokouksessa nimettiin 20- ja 23-vuotiaiden EM-kilpailujen joukkue valmentajien ehdotuksen mukaan.

  • Päätettiin, että liitto tukee omaan ikäryhmässään kilpailevia urheilijoita. Nuoremman ikäryhmän nostajilla on oikeus kilpailla omakustanteisesti.

Joukkue:

U23

Naiset:
Sytelä Siri, N 55 kg
Kirkanen Anette, N 55 kg
Väisänen Vilma, N 59 kg

Miehet:
Suoniemi Väinö, M 96 kg
Tuovinen Matias, M +109 kg

Junior

Naiset:
Bäckström Jannike N 64 kg
Kononen Olivia, N 64 kg
Luostarinen Aino N 71 kg
Laukkarinen Emma, N 76 kg

Miehet:
Viitasaari Joona, M 67 kg
Kokko Juuso, M 73 kg
Hautaniemi Eetu, M 81 kg
Akujärvi Jonne, M 96 kg
Suoniemi Konsta, M 96 kg
Keskitalo Hanno, M +109 kg

Junior (ei oma ikäryhmä)

Naiset:
Savolainen Iiris, N 55 kg
Ylisoini Janette, N 71 kg
Rautio Kaisa, N 64 kg
Hormavirta Minni, N 76 kg

Valmentajat

Rebin Rezazadeh, SPNL
Juha Kukkonen, SPNL
Laura Niemelä
Rami Viitasaari

Kokouksessa oli käsiteltävänä myös liiton organisaation resurssit. Ehdotuksena kokouksessa oli aloittaa joukkueenjohtajan tehtävänkuvan luominen. Perusteluna ehdotukselle oli arvokilpailuihin lähetettävien joukkueiden koiden kasvaminen, joka on lisännyt työmäärää itse kilpailuissa ja sen valmisteluissa. Esitys hyväksyttiin ja työ tätä varten aloitetaan.

Asiantuntijaryhmien osuudessa oli Valmennuksen- ja koulutuksen asiantuntijaryhmän (VKA) valmistelemana Vuoden Parhaat kriteeristö ja uudistus painonnoston SM-kilpailujen tulosrajoihin liittyen. Kokouksessa käytiin molemmat valmistelut läpi ja ryhmä sai johtokunnan kommentit valmistelutyön jatkamiseksi. Erityisesti muutostyö tuleviin SM-kilpailujen tulosrajoihin koettiin hyväksi. Suomessa järjestettävien arvokilpailujen hakumenettelyyn päätettiin tehdä muutos ja lisätä niihin myös kansainväliset arvokilpailut. Jatkossa siis kansallisten arvokilpailujen haun yhteydessä seurat ilmoittavat halukkuudestaan kansainvälisten arvokilpailujen hakemiseen.

Masters SM-kilpailujen järjestämiseen liittyen on jo käyty paljon keskustelua ja niihin liittyen on johtokuntaan annettu ehdotus niiden järjestelyistä. Asiaa käytiin läpi keskustellen ja päätettiin antaa asia jatkokäsittelyyn Masters toimikunnalle, Kilpailutoiminnan asiantuntijaryhmälle ja VKA:lle, joiden ehdotuksen pohjalta johtokunta päättää lopullisen muodon kilpailujen järjestämiselle.

Kokouksen loppupuolella käytiin läpi johtokunnan vuosikelloa, todettiin sähköpostilla hyväksytyt asiat ja toimiston loma-ajat:

Nuoriso- ja koulutuspäällikkö

  • 23. –30.6.23
  • 7.–20.8.23
  • 10.–20.10.2023

Toiminnanjohtaja

  • 7. –31.7.23
  • 23.10.–27.10.23

Kokouksen virallinen pöytäkirja julkaistaan myöhemmin.