Jesse Nykänen epäonninen EM-lavalla

Lahden Atomin Jesse Nykänen,  sarja 89 kg,  aloitti EM-kilpailunsa 139 kilon varmalla tempauksella. Sitten oli SE-yrityksen vuoro eli 143 kiloa tankoon. Kaksi yritystä, mutta vajaaksi jääneet vedot siirsivät ennätyksen tekemisen tuonnemmaksi.
Työntönostot Nykänen aloitti 170 kilon painosta,  kaksi kiloa alle omissa nimissään olevasta SE:stä.
Painot nousivat hyvin rinnalle, ylöstyöntökin näytti varmalta, nosto hyväksyttiin tuomareiden toimesta mutta jury oli tarkkana ja hylkäsi noston ilmeisesti liian aikaisen painojen pudottamisen takia.
Toisella yrittämällä ylöstyöntö suuntautui eteen eikä nostaja päässyt painojen alle. Kolmanteen työntöön kuormattiin 171 kiloa mutta nosto oli ponneton eikä rinnalleveto onnistunut.
B-ryhmän voitti Moldovan Tudor Ciobanu 348 kilon yhteistuloksella.  Ciobanu oli myös tempauksen ykkönen 156 kilon suorituksellaan, työnnön suurimmat painot nosti  Latvian 18-vuotias Armands Mezinskis – 193 kiloa.

Nostajan kommentit:

”Nyt kävi tällä tavalla, pettymys on iso. Tempaukset lähti hyvin liikkeelle ja 139 oli tosi helppo ja hyvän tuntuinen. 143 tuntui edelleen kevyeltä, mutta ei sitten ihan tullut. Sen verran harmitti, että sai hyvän latauksen työntöön. Ensimmäinen työntö oli tosi kevyt. Itse en huomannut siinä mitään ja tuomaritkin hyväksyivät sen kolme-nolla. Jury kuitenkin käänsi tuomion ja 170 piti uusia. Toisella yrityksellä tanko tuli vähän kaulalle ja ylöstyönnössä huippasi. Kolmas yritys tuli niin nopeasti ettei enää vaan jaksanut.
Toivotaan että muilla päivän suomalaisnostajilla kulkee paremmin!”

Sarjan 89 kg tempauksen voitti järjestäjämaa Georgian Revaz Davitadze tuloksella 170 kg.  Nykänen oli lopputuloksissa 16. paras tempaaja.  Työnnön ja yhteistuloksen euroopanmestariksi nousi Armenian Hakob Mkrtchyan, joka puolikyykkytekniikallaan työnsi 207 kiloa ja koosti yhteiskilot 371.

Jesse Nykänen tempaa 139 kg

 

Sarja 89 kg,  B-ryhmän tulokset

Valmennus- ja huoltoporras Antti Everi ja Arto Savonen

Liitetiedostot