Janette Ylisoini hopealle 17-vuotiaiden MM-kilpailuissa Meksikossa

17-vuotiaiden MM-kilpailut ovat käynnissä (11.-26.6.22) Meksikossa. Kilpalavalla suomalaisväriä nähtiin yhden urheilijan verran, kun Janette Ylisoini (Bodonos) nosti viime yönä N 71 kg sarjassa 16.6.22 klo 02:00 tuloksen  89+106=195, joka oikeutti tempauksen 3. sijaan sekä työnnön 2. sijaan ja yhteistuloksen 2. sijaan. Kyseiset mitalit ovat ensimmäiset kyseisen ikäluokan MM-kilpailuissa.

Janeten valmentaja Juha Kukkonen kommentoi suoritusta:

”Kilpailu oli todella tiukka ja taktinen. Janetella tempauksessa 92 kg oli todella lähellä ja sillä tuloksella olisi tullut kultaa. Tempauksessa toiseksi sijoittuneen tulos oli 91 kg ja voittajan tulos 92 kg. Työnnössä kolmanneksi sijoittunut sai ylös aloituspainot 103 kg vasta kolmannella yrityksellään. Muut kilpailijat jatkoivat nostoja 104 kg ja Janetelle kuormattiin aloitukseen 106 kg, mikä takasi vähintään hopean. Ensimmäinen yritys epäonnistui rinnallevedossa kun paino kääntyi eteen, toisella helppo paikkonosto ja kultakisa alkoi. Tämän jälkeen muilta tuli onnistuneita nostoja 107 kg ja Janetelle korotettiin 111 kg. Ennen Janeten vuoroa nostettiin onnistuneesti vielä 110 kg. Pienen mietinnän jälkeen päätettiin luopua yhteistuloksen voitosta ja tähdätä työntökultaan. Tankoon kuormattiin siis 111 kg, mutta tähän ei tänään rahkeet riittäneet.

Olosuhteet olivat kuumat ja lisäksi pitkä matkustus ja aikaero tuntuivat kropassa. Vaikkei tulos ehkä ollut se mitä haettiin ja mihin oli mahdollisuus, on nostajakin todella tyytyväinen. Kokonaisuudessaan päivä oli pitkä ja kisan jälkeen oli vielä haastattelut ja dopingtestit. Pääsimme vasta iltamyöhällä (paikallista aikaa) hotellille. Huomisen suunnitelmana on juhlistaa mitaleja sopivasti.”

”Suomalaiset painonnostoseurat ovat tehneet ahkerasti töitä etenkin juniorityön parissa ja pandemiasta huolimatta harjoittelua on kyetty ylläpitämään laadukkaalla tasolla. Meillä on nyt nuorissa paljon todella hyviä urheilijoita, joilla on mahdollisuus jatkossa pärjätä kansainvälisesti. Janette toimii todella hienona esimerkkinä tästä ja toivottavasti näemme tulevaisuudessa häneltä ja muilta suomalaisilta painonnostajilta yhtä huikeita suorituksia. Janetelle, valmentajalle ja seuralle rautaiset onnittelut!”  Toteaa SPNL toiminnanjohtaja Timo Ruuhijärvi.