Janette Ylisoini aloitti EM-kisat PE-tuloksella

Painonnoston 15- ja 17-vuotiaiden EM-kilpailut käydään Israelin Eilatissa 7.-14.12.2019. Suomesta kisoissa nähdään 10 nostajaa.

Rovaniemen OAK:n Viivi Raudasoja, 14, aloitti 15-vuotiaiden tyttöjen sarjan 55 kiloa B-ryhmässä tempaamalla toisella yrittämällään 50 kiloa. Oma ennätys 53 kilosta ei onnistunut.
Samassa sarjassa Keravan Bodonoksen Janette Ylisoini, 13, teki vuorenvarmaa jälkeä: kolme tempausta onnistui, viimeisellä oma ja samalla ikäluokkien 15-v. ja 17-v. suomenennätys 63 kiloa.

Työnnössä Raudasoja paransi ennätyksensä 61 kiloon. Yhteiskilot 111 toivat B-ryhmässä sijan 7.
Ylisoini työnsi suomenennätystään sivuten 77 kiloa. Yhteistulos 140 kiloa on uusi 15- ja 17-vuotiaiden SE ja vielä 17-vuotiaiden Pohjoismaiden ennätys. Samalla Ylisoini varmisti B-ryhmän voiton selvällä erolla seuraaviin.  Yhteiskilot riittivät lopulta sijaan 11, tempaussijoitus oli 8.

15-vuotiaiden sarjan 55 kiloa voitti Puolan  Malgorzata Myjak, joka voitti tempauksen 75 kilon suorituksellaan ja vaikka jäikin työnnössä kuudenneksi 88 kilollaan, riittivät yhteiskilot 163 mestaruuteen.  Samat yhteiskilot keräsi Venäjän Viktoriia Barbanova.  Työnnön ykköseksi ehätti Valko-Venäjän Khrystsina Krachava, tulos 92 kiloa.  Yhteistuloksen pronssi meni 162 kilon lukemilla Romanian Dorina Tofanille.